Profesjonalne formy do wylewania czekolady powinny być wykonane z trwałego materiału takiego jak np. poliwęglan. Dobrej jakości forma zapewnia doskonały kształt, połysk i łatwość pracy z czekoladą. Formy do tabliczek czekolady zawierają przeciętnie w zależności od wielkości i wagi tabliczki od 2 do 6 wgłębień na czekoladę. Formy do tabliczek cz...
Profesjonalne formy do wylewania czekolady powinny być wykonane z trwałego materiału takiego jak np. poliwęglan. Dobrej jakości forma zapewnia doskonały kształt, połysk i łatwość pracy z czekoladą. Formy do tabliczek czekolady zawierają przeciętnie w zależności od wielkości i wagi tabliczki od 2 do 6 wgłębień na czekoladę. Formy do tabliczek czekolady dzielimy również na mniejsze i większe, klasyczne i ze wzorami. Silikonowe formy do czekolady nadają się bardziej do użytku domowego, aczkolwiek często można spotkać wiele ciekawych zestawów do tworzenia oryginalnych form i dekoracji z czekolady.