Indeks: SILIKOMART658
Marka: SILIKOMART
CHOCADO CH035 TESORO B 52.935.86.0065 SILIKOMART forma z tritanu do walentynkowych batonów czekoladowych
Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>
Profesjonalne formy do wylewania czekolady powinny być wykonane z trwałego materiału takiego jak np. poliwęglan. Dobrej jakości forma zapewnia doskonały kształt, połysk i łatwość pracy z czekoladą. Formy do tabliczek czekolady zawierają przeciętnie w zależności od wielkości i wagi tabliczki od 2 do 6 wgłębień na czekoladę. Formy do tabliczek czekolady dzielimy również na mniejsze i większe, klasyczne i ze wzorami. Silikonowe formy do czekolady nadają się bardziej do użytku domowego, aczkolwiek często można spotkać wiele ciekawych zestawów do tworzenia oryginalnych form i dekoracji z czekolady.
Formy silikonowe do czekolady częściej w zastawaniu domowym pozwolą w łatwy i szybki sposób wykonać własne wyroby cukiernicze o ciekawych kształtach i wzorach. Z pewnością jest to bezcenne wyposażenie kuchni każdego miłośnika słodkości. Dzięki zakupowi foremki do czekolady możliwe jest wykonanie własnoręcznej tabliczki z wybranymi dodatkami. Co więcej, z łatwością możesz określić wzór oraz wielkość czekolady.
Własnoręcznie wykonana tabliczka czekolady to idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby. Wystarczy odpowiednio zapakować tabliczkę czekolady i opatrzyć ją osobistą dedykacją dla wybranej osoby. W ofercie naszego sklepu znajdują się zarówno formy klasyczne odwzorowujące standardową tabliczkę czekolady, jak i formy do czekolady formujące ją w kształt określonego napisu, zwierzęcia, czy symboli idealnych na Święta Wielkanocne, Święta Bożego Narodzenia czy też Walentynki. Wybór jest naprawdę spory, dlatego nie ma konieczności ograniczania się do jednego rodzaju formy. Ponadto, w naszej ofercie znajdują się również foremki umożliwiające tworzenie czekolad z różnego rodzaju nadzieniem.
Wysokiej jakości formy do tabliczek czekolady najczęściej wybierane przez profesjonalistów, nadają się również dla osób początkujących w temacie wyrobów cukierniczych. Bez wątpienia własnoręczny wyrób czekolady z użyciem formy jest nie tylko świetną zabawą, ale także znakomitym pomysłem na wspólne spędzanie czasu z rodziną, bądź też znajomymi.
Dzięki zastosowaniu materiałów w postaci wysokiej jakości poliwęglanu oraz pracy z zatemperowaną czekoladą, możliwe jest uniknięcie defektów takich jak matowe plamy na powierzchni tabliczki czekolady, występowanie dziur w czekoladzie. Niewątpliwym plusem formy do czekolady wyprodukowanej z poliwęglanu jest łatwość wyjmowania stwardniałej masy, bez obawy o jej uszkodzenie. Wspomniany poliwęglan jest materiałem niezwykle wytrzymałym. Nie niszczy się pod wpływem wysokich temperatur, jest łatwy do utrzymania go w czystości, a także silnie odporny na wszelkiego rodzaju zarysowania.
Samodzielne wykonywanie tabliczek z czekolady jest zadaniem dosyć prostym, dlatego z pewnością każdy poradzi sobie z nim bez problemu. Łatwość ich tworzenia zapewniają odpowiednie foremki do czekolady oraz zatemperowana czekolada. Sprawdź - 5 Sposobów temperowania czekolady. Wystarczy wylać płynną czekoladę do otworów o różnych kształtach, a następnie odczekać by czekolada zastygła. Zaleca się odstawienie do chłodnego pomieszczenia lub lodówki o małej wilgotności. Po tym czasie możemy cieszyć się smakiem własnoręcznie przygotowanej tabliczki czekolady o określonym przez nas wzorze oraz kształcie. Zachęcamy do zapoznania się z wieloma pozytywnymi opiniami użytkowników wspomnianych foremek! Są one dostępne w korzystnych cenach!
Jest 24 produktów.
Indeks: SILIKOMART658
Marka: SILIKOMART
Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>
Indeks: SILIKOMART569
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: SILIKOMART568
Marka: SILIKOMART
Zestaw form do tworzenia oryginalnych batonów czekoladowych z nadzieniem. W skład zestawu wchodzi forma do czekolady wykonana z innowacyjnego tritanu oraz silikonowa forma do kształtowania nadzienia.
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.
Indeks: CHOCOWORLD129
Marka: CHOCOLATE WORLD
Forma z poliwęglanu to tworzenia klasycznych batonów czekoladowych. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie dziesięciu batonów z sześcioma kwadratowymi kostkami. Profesjonalna forma, która doskonale sprawdzi się również w domowej pracowni czekoladowej.
Indeks: CHOCOWORLD89
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: HANSBRUNNER50
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych batonów czekoladowych. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD83
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD77
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia nadziewanych lub dekorowanych batonów czekoladowych. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Forma stworzona we współpracy z Dutch Pastry Team.
Indeks: CHOCOWORLD31
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD155
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD151
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD166
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Sygnowana forma do pralin stworzona we współpracy z Martin Diez. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD107
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD185
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD194
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: HANSBRUNNER112
Marka: HANS BRUNNER
Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych batonów czekoladowych. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:
Indeks: CHOCOWORLD153
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD104
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: CHOCOWORLD179
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD143
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD180
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.
Indeks: PAVONI282
Marka: PAVONI ITALIA
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady. Dopracowane, nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego tworzywa. Sygnowana forma stworzona we współpracy z Vincent Vallée.
Indeks: SILIKOMART340
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa o klasycznym kształcie do tworzenia tradycyjnych i nowoczesnych wypieków oraz deserów mrożonych. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz. Forma silikonowa na 8 batonów o wymiarach: dł. 100 mm x szer. 26 mm x wys. 16 mm i pojemności 40 ml.