- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Kratki do studzenia ciast i biszkoptów - różne rozmiary
Kratki do studzenia pomagają odpocząć ciastu po wypieku. Warto posiadać je w akcesoriach kuchennych, zwłaszcza jeśli dużo pieczesz. Upieczony biszkopt po wyjęciu z piekarnika najlepiej wyjąć z blachy i ułożyć na kratce. Dzięki temu ciasto nie tylko szybciej ostygnie, ale również odparuje, będzie smaczniejsze i zachowa swoją puszytość.
Kratki do studzenia pomagają odpocząć ciastu po wypieku. Warto posiadać je w akcesoriach kuchennych, zwłaszcza jeśli dużo pieczesz. Upieczony biszkopt po wyjęciu z piekarnika warto wyjąć z blachy i ułożyć na kratce. Dzięki temu ciasto nie tylko szybciej ostygnie, ale również odparuje, dzięki czemu będzie smaczniejsze i bardziej puszyste.
Jak wybrać kratkę do pieczenia.
Wybierając kratkę do studzenia powinniśmy kierować się przede wszystkim materiałem z jakiego jest wykonana. Najlepsze są ze stali nierdzewnej, posłużą nam długie lata. Kratki mogą mieć mieć różne kształty: okrągłe, prostokątne, kwadratowe. Wybór kształtu zależy od nas i naszych preferencji, jakie ciasta najczęściej pieczemy. Jeśli pieczesz okrągłe biszkopty to warto wybrać kratkę okrągłą lub kwadratową. Jeśli jesteś amatorem (rką) pieczenia muffinek i ciasteczek to pomyśl o większej kratce prostokątnej, na której pomieści się więcej wypieków. Dostępne są również kratki kilkupoziomowe, dla miłośników większej ilości słodkości.
Do czego służy kratka do pieczenia.
Tak jak wcześniej juz zostało wspomniane przede wszystkim:
- do równomiernego obniżenia temperatury ciasta. Jest to szczególnie ważne przy pieczeniu biszkoptów na tort i babek.
- wyłożenie wypieku na kratkę zapobiega wilgotnieniu ciasta zwłaszcza od spodu blachy
- kładąc ciasto na kratce, łatwo możemy je udekorować polewą, glazurą lub lukrem. Nadmiar produktu spływa swobodnie przez dziury na spód.
Zapraszamy do naszego sklepu, chętnie doradzimy jaki produkt najlepiej wybrać.
Indeks: PAVONI273
Marka: PAVONI ITALIA
GLA64 Kratka do odsączania 600x400 mm kratka inox do oblewania ciast
Indeks: BIRKMANN261
Marka: BIRKMANN
Kratka ∅320 mm do studzenia i porcjowania ciast z tworzywa 429 826 Birkmann
Indeks: SILIKOMART438
Marka: SILIKOMART
Kratka ∅ 30 cm do studzenia okrągła metalowa 73.442.99.0001 Silikomart
Indeks: LEDUVEL96
Marka: Nordic Ware
Kratka ∅ 30,5 cm do studzenia okrągła metalowa 43842 Nordic Ware