DO PIECZENIA  Liczba produktów: 5.

DO PIECZENIA

Akcesoria do pieczenia, to niezbędnik każdego amatora wypieków. Wśród nich do najbardziej podstawowych form i blach do pieczenia znajduje się szereg artykułów niezbędnych do przygotowania tortów, ciasta, deserów, upieczenia biszkoptów, ciasta francuskiego i oczywiście zrobienia kremów, czy ubicia śmietany.  Postęp jak we wszystkim idzie naprzód,...

Akcesoria do pieczenia, to niezbędnik każdego amatora wypieków. Wśród nich do najbardziej podstawowych form i blach do pieczenia znajduje się szereg artykułów niezbędnych do przygotowania tortów, ciasta, deserów, upieczenia biszkoptów, ciasta francuskiego i oczywiście zrobienia kremów, czy ubicia śmietany.  Postęp jak we wszystkim idzie naprzód, i tak nie omija wypieków cukierniczych. Do pieczenia tortów coraz  częściej powszechne zastosowanie znajdują formy silikonowe, które mają szersze zastosowanie, mogą służyć zarówno do pieczenia jak i mrożenia ciast. W każdym domu i cukierni nie zabraknie też na pewno foremek i wykrojników do ciastek i dekoracji cukrowych, a do tortów chociażby podkładów i akcesoria do ich dekoracji takich jak worki do szprycowania, tylki cukiernicze, maty, walki i narzędzia do modelowania masy cukrowej.

Więcej

Podkategorie

FORMY DO CIAST I DESERÓW

Formy do pieczenia ciast i deserów to niezbędne MUST HAVE każdego miłośników słodkich wypieków. Dzięki postępowi do naszej dyspozycji oprócz klasycznych blach do pieczenia, mamy teraz bardzo praktyczne i łatwe w użyciu formy silikonowe do ciast oraz wiele ciekawych kształtów wciąż modnych i na nowo odkrywanych form ceramicznych do wypieków. Alternatywą dla wszystkich form są foremki papierowe w okazjonalnych kształtach do wypieku ciast.

FOREMKI DO WYKRAWANIA...

Foremki do wykrawania ciastek (wykrojniki do ciastek) pozwalają nam uzyskać upragniony kształt ciasteczek. Dzięki niemal nieograniczonemu wyborowi wzorów wśród foremek znajdziemy odpowiednie kształty i motywy do wydarzenia na jakie chcemy przygotować ciasteczka lub pierniczki. Foremki do wykrawania ciastek najczęściej wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu ich trwałość i żywotność jest wielokrotnie wyższa niż zwykłych wykonanych z blachy.

 

PAPILOTKI DO MUFFINEK...

Papilotki do pieczenia muffinek i babeczek spełniają podwójną funkcję. Są formą do wypiekania,  im sztywniejsze tym lepsze oraz dekorują ładnie już wypieczone ciastka. Papilotki papierowe dzieli się na klasyczne i papilotki w kształcie tulipanów do większych muffinek. Do pieczenia babeczek w cieńszych papilotkach polecamy specjalne formy ze stelażem, które w całości umieszcza się w piecu. Papilotki do wypieków mogą być gładkie, kolorowe we wzory, z motywami bajkowymi. Nowoczesną formą dekoracyjną są owijki do babeczek i muffinek.

PODKŁADY POD TORTY

Podkłady pod torty i ciasta dopasowane są wielkościowo do wiekszości wypieków, ułatwiają przede wszystkim podanie i transport. Większość podkładów wykonanych  jest ze sztywnego kartonu, czasami z dodatkowymi wzmocnieniami. Podkłady grube dodatkowo stabilizują ciężkie tory i ciasta. Część podkładów do tortów jest dwustronna.

Tace są bardziej sztywne i trwałe od klasycznych podkładów. Dzięki dekoracyjnej formie wyglądają bardziej elegancko i ekskluzywnie przy serwowaniu wypieków. Do części tac w naszej ofercie znajdują się pokrywki na ciasta. Pasujące średnicą, szczelnie zamykają opakowanie, umożliwiając przechowywanie i bezpieczny transport wypieków.

TERMOMETRY GASTRONOMICZNE

Termometry gastronomiczne przeznaczone są specjalnie do pomiaru temperatur potraw oraz wewnątrz urządzeń grzewczych i chłodniczych. Rejestrowanie temperatury w procesie od produkcji poprzez magazynowanie, transportowanie i przechowywanie wpływa na bezpieczeństwo produktów spożywczych. Dlatego też termometry gastronomiczne monitorują i rejestrują temperatury, by zabezpieczyć produkty przed zniszczeniem. Rozróżniamy termometry bezdotykowe, pirometry, termometr zanurzeniowy i penetracyjny  z dodatkową sondą. Termometr gastronomiczny umożliwia dokładne mierzenie temperatury zarówno w zamrażarkach, szafach chłodniczych lodówkach, stołach mroźniczych, piekarnikach, piecach konwekcyjno-parowych. Do mierzenia temperatury wewnątrz przygotowywanych potraw służy z kolei termometr z czujnikiem, który pozwala na przygotowanie dania według ścisłej receptury.

 

AKCESORIA CUKIERNICZE

Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach itd. Wszystkie oferowane przez nas akcesoria cukiernicze to produkty najwyższej jakości, które pozwolą stworzyć wiele wspaniałych wypieków, które zachwycą domowników, gości i dzieci.

 

OPAKOWANIA CUKIERNICZE

Opakowania cukiernicze, kartonowe pudełka na ciasta, torty, pojedycze ciastka, monoporcje i muffinki. Łatwe do rozłożenia i przechowywania.

PRODUKTY ORZECHOWE

Produkty orzechowe dzielimy najczęściej , na te w postaci sypkiej, zmielonej i pasty. Do sypkich produktów należą posypki orzechowe, krokant z prażonych lub karmelizowanych orzechów. Do grupy sypkich produktów zalicza się mączka migdałowa, niezbędna do wypieku francuskich makaroników oraz używana przy pieczeniu ciast, głównie biszkoptów. Pasty orzechowe są finalnym produktem po zmieleniu na bardzo wysokich obrotach orzechów. W zależności od ich jakości i ceny rozróżnia się pasty orzechowe czyste w 100% wyprodukowane z orzechów bez jakichkolwiek dodatków oraz pasty z dodatkiem cukrów lub łączone z różnymi rodzajami orzechów. Pasty orzechowe wysokiej jakości pochodzą z wyselekcjonowanych bardzo dobrej jakości orzechów. Ich smak i naturalny aromat wpływa na ostateczny produkt i smak jakim są np. lody o smaku orzecha laskowego. 

 

MUSLI, ORZECHY, BATONY

Musli, mieszanki orzechowe, batony i drinki proteinowe

OWOCE LIOFILIZOWANE

Liofilizacja to w najprostszym wyjaśnieniu suszenie poprzez zmrażanie, a następnie odessanie wody. Proces liofilizacji pozwala zatrzymać wiele pełnowartościowych składników w tym witamin, szczególnie znajdujących się w świeżych owocach. Tak spreparowane produkty żywnościowe, pozwalają zachować długi okres przydatności. Po raz pierwszy ta metoda została użyta do konserwowania żywności dla astronautów w czasie coraz dłuższych misji kosmicznych. Lifilizowane owoce znajdują zastosowanie jako dodatek do czekolad, musli, ciast, biszkoptów bezowych, deserów i innych kulinarnych specjałów. Najważniejsze i przede wszystkim są zdrową przekąską dla wszystkich!

MARCEPAN

MARCEPAN przez licznych uwielbiany tak samo jak czekolada. Jest słodką masą cukierniczą wytwarzaną głównie z prażonych i zmielonych migdałów z cukrem z dodatkiem olejku migdałowego. Im wieksza zawartość masy migdałowej tym lepszy marcepan. jego smak głównie zależy od jakości migdałów. Do jego produkcji najczęściej używane są migdały kalifornijskie lub śródziemnomorskie. Za europejską stolicę marcepanu uważa się położone w Niemczech miasto LUBECA. Marcepan wykorzystywany jest jako masa do obkładania tortów, ciastek oraz tworzenia dekoracji i figurek. MASA MARCEPANOWA doskonała jest również do przygotowywania kulek marcepanowych obtaczanych w kakao lub innej posypce.

DODATKI SPOŻYWCZE

Surowce i dodatki spożywcze wzbogacają pieczenie, gotowanie, dekorowanie, wypiekanie i inne czynności mające na celu przygotowanie potraw. Ułatwiają ich przygotowywanie, dzięki czemu praca w kuchni staje się nie tylko łatwa, ale też przyjemna. Dodatki spożywcze takie jak aromaty spożywcze, posypki do ciast, substancje żelujące, przeciwutleniacze itp. – wszystkie one mają na celu poprawę smaku, wyglądu oraz trwałości przygotowywanych przez nas potraw. W nowoczesnym cukiernictwie  i gastronomii, wysokiej jakości dodatki do przygotowywania żywności są "must have".

 

CIASTA I PRODUKTY W...

Produkty takie jak ciasta w proszku ułatwiają nam pieczenie i gotowanie. Proszek zawiera kompozycje składników składających się na określoną recepturę z której otrzymujemy gotowe produkty po obróbce termicznej. Jakość produktu końcowego uzależniona jest od jakości składników i dodatków spożywczych jakie zawierają w sobie produkty w proszku, takie jak np. gotowe mieszanki ciast albo kremów, musów do deserów. Coraz częściej ciasta w proszku i inne tego typu produkty posiadają tzw. Zieloną etykietą, która informuje nas o tym, że pozbawione są niezdrowych i szkodliwych polepszaczy smaku, nie zawierają konserwantów , sztucznych barwników i aromatów. Bazują na naturalnych składnikach. Coraz częściej dostępne są również gotowe bezglutenowe ciasta w proszku, bez laktozy i produkty Bio. Stosowanie gotowych mieszanek w proszku, gwarantuje nam stała jakość produktu końcowego.

 

Produkty 1 - 5 z 5

Przejdź do góry