Indeks: SOSA277
Marka: Sosa Ingredients
200g LECITINA DE SOJA EN POLVO lecytyna sojowa w proszku 59000012 Sosa
32,25 zł / 100 g
Substancje emulgujące, zwane również emulgatorami, to grupa składników używanych w przemyśle spożywczym i cukierniczym do utrzymywania stabilności i jednolitości poszczególnych konsystencji, które w naturalny sposób nie mieszają się ze sobą. Nasza oferta emulgatorów spożywczych, substancji pianotwórczych i stabilizatorów cukierniczych jest szeroka. Obejmuje różne produkty, które mogą być wykorzystane w produkcji różnego rodzaju wyrobów spożywczych i cukierniczych. Dostępne na stronie emulgatory są starannie wyselekcjonowane, aby spełniać najwyższe standardy jakościowe.
W ofercie znajdują się wyłącznie sprawdzone wyroby od renomowanych producentów na rynku. W ramach realizacji usług sprzedażowych, zapewniamy bezproblemowy przebieg transakcji, szybką realizację zamówienia, a także terminową wysyłkę na wskazany przez klienta adres.
Substancje pianotwórcze to składniki, które pomagają utworzyć puszystą, lekką i stabilną pianę w wielu rodzajach deserów i wypieków. Te substancje są często wykorzystywane do nadawania struktury i konsystencji ciastom, ciasteczkom, kremom, musom, bezom i wielu innym słodkim przysmakom. Wybór produktu pianotwórczego zależy od konkretnej receptury i efektu, jaki chcemy osiągnąć w danym deserze.
Emulgatory spożywcze to z kolei starannie dobrane związki chemiczne, które pomagają w połączeniu składników w produktach spożywczych. Dzięki nim możliwe jest uzyskiwanie pożądanych konsystencji. Emulgatory regularnie wykorzystywane są w przemyśle cukierniczym. Ich skład może być różny w zależności od konkretnego emulgatora. Poszczególne substancje, znajdujące się w składzie produktu, łączą się zarówno z wodą, jak i z tłuszczami, co ułatwia scalenie konkretnych składników w jednolitą masę.
Skuteczne wykorzystanie emulgatorów i stabilizatorów cukierniczych wymaga wiedzy na temat właściwości tych substancji i odpowiedniego dostosowania ich do konkretnych potrzeb produkcji żywności. Przed użyciem należy zapoznać się z informacjami zamieszczonymi przez producenta. Oferowane przez nas emulgatory i stabilizatory spełniają niezbędne normy i przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności. Decydując się na zakupy w naszym sklepie, klienci mają pewność, że wybierają produkty zatwierdzone do użycia w branży spożywczej/cukierniczej. W przypadku jakichkolwiek pytań co do oferowanych substancji emulgujących i pianotwórczych, zapraszamy do kontaktu.
Jest 19 produktów.
Indeks: SOSA277
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA66
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA250
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA64
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA293
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA159
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA447
Marka: Sosa Ingredients
Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.
Indeks: SOSA364
Marka: Sosa Ingredients
Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.
Indeks: SOSA496
Marka: Sosa Ingredients
Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SOSA505
Marka: Sosa Ingredients
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA507
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.