• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

SUBSTANCJE EMULGUJĄCE I PIANOTWÓRCZE
Spożywcze substancje emulgujące i pianotwórcze - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

Substacje spożywcze do tekstur

Substancje emulgujące, zwane również emulgatorami, to grupa składników używanych w przemyśle spożywczym i cukierniczym do utrzymywania stabilności i jednolitości poszczególnych konsystencji, które w naturalny sposób nie mieszają się ze sobą. Nasza oferta emulgatorów spożywczych, substancji pianotwórczych i stabilizatorów cukierniczych jest szeroka. Obejmuje różne produkty, które mogą być wykorzystane w produkcji różnego rodzaju wyrobów spożywczych i cukierniczych. Dostępne na stronie emulgatory są starannie wyselekcjonowane, aby spełniać najwyższe standardy jakościowe. 

W ofercie znajdują się wyłącznie sprawdzone wyroby od renomowanych producentów na rynku. W ramach realizacji usług sprzedażowych, zapewniamy bezproblemowy przebieg transakcji, szybką realizację zamówienia, a także terminową wysyłkę na wskazany przez klienta adres.

Substancje pianotwórcze i emulgatory spożywcze – skład

Substancje pianotwórcze to składniki, które pomagają utworzyć puszystą, lekką i stabilną pianę w wielu rodzajach deserów i wypieków. Te substancje są często wykorzystywane do nadawania struktury i konsystencji ciastom, ciasteczkom, kremom, musom, bezom i wielu innym słodkim przysmakom. Wybór produktu pianotwórczego zależy od konkretnej receptury i efektu, jaki chcemy osiągnąć w danym deserze.

Emulgatory spożywcze to z kolei starannie dobrane związki chemiczne, które pomagają w połączeniu składników w produktach spożywczych. Dzięki nim możliwe jest uzyskiwanie pożądanych konsystencji. Emulgatory regularnie wykorzystywane są w przemyśle cukierniczym. Ich skład może być różny w zależności od konkretnego emulgatora. Poszczególne substancje, znajdujące się w składzie produktu, łączą się zarówno z wodą, jak i z tłuszczami, co ułatwia scalenie konkretnych składników w jednolitą masę.

Jak skutecznie wykorzystywać emulgatory i stabilizatory cukiernicze? – nasza oferta

Skuteczne wykorzystanie emulgatorów i stabilizatorów cukierniczych wymaga wiedzy na temat właściwości tych substancji i odpowiedniego dostosowania ich do konkretnych potrzeb produkcji żywności. Przed użyciem należy zapoznać się z informacjami zamieszczonymi przez producenta. Oferowane przez nas emulgatory i stabilizatory spełniają niezbędne normy i przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności. Decydując się na zakupy w naszym sklepie, klienci mają pewność, że wybierają produkty zatwierdzone do użycia w branży spożywczej/cukierniczej. W przypadku jakichkolwiek pytań co do oferowanych substancji emulgujących i pianotwórczych, zapraszamy do kontaktu.

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 19 produktów.

Pokazano 1-19 z 19 pozycji
Aktywne filtry

Indeks: SOSA447

Marka: Sosa Ingredients

1 kg LECITINA DE SOJA ( E322 ) LIQUIDA 39422 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w płynie dodatek emulgujący

Uniwersalny w zastosowaniu dodatek spożywczy pozwalający na uzyskiwanie puszystej konsystencji różnego rodzaju wyrobów (musów, kremów, sosów, emulsji, pianek itp.). Płynna konsystencja dodatkowo ułatwia proces łączenia z innymi płynnymi składnikami i produktami.

Cena 196,00 zł

19,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA364

Marka: Sosa Ingredients

500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych

Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.

Cena 232,00 zł

46,40 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA496

Marka: Sosa Ingredients

400 g LECITINA DE SOJA EN POLVO (E322) 38754 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w proszku substancja emulgująca

Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.

Cena 189,00 zł

47,25 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA501

Marka: Sosa Ingredients

300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe

Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.

Cena 293,00 zł

976,67 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA505

Marka: Sosa Ingredients

300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej

Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.

Cena 137,00 zł

456,67 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SOSA502

Marka: Sosa Ingredients

400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych

Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).

Cena 57,00 zł

14,25 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 289,00 zł

57,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA507

Marka: Sosa Ingredients

0.5 kg SUCRO EMUL (E473) 39034 SOSA INGREDIENTS substancja emulgująca estry sacharozy i kwasów tłuszczowych

Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.

Cena 354,00 zł

70,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE295(1)

Marka: SEMPRE

500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid

Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.

Cena 89,00 zł

17,80 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE