Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

SZPATUŁY CUKIERNICZE
Szpatuły cukiernicze ✔ różne wielkości ✔ proste ✔ kątowe | cukieteria.pl

Szpatułki cukiernicze do ciast i dekoracji - różne rozmiary i kształty

Każdy kto lubi piec ciasta i dekorować torty wie jak bardzo niezbędne jest posiadanie odpowiedniej szpatuły. Cukiernicy na swoim wyposażeniu posiadają ich kilka rodzajów i wielkości. W zależności od zastosowania większe szpatuły służą przede wszystkim do pracy z czekoladą, wygładzania kremów i mas na ciastach, przenoszeniu pokrojonych kawałków biszkoptu.

Rodzaje szpatuł cukierniczych

W asortymencie naszego sklepu znajdują się szpatuły od 15 do nawet 43 cm. W zależności od kształtu mogą być proste lub kątowe. Szpatuły kątowe zdecydowanie bardziej poleca się właśnie do podnoszenia porcji ciasta i przenoszenia ich. Szpatułą kątową możemy też gładzić powierzanie tortu, ale częściej w tym przypadku wybierane są te bez uskoku. Proste szpatuły świetnie sprawdzają się podczas gładzenia tynków na torcie.

Małe szpatułki wybierane są z kolei przede wszystkim do wykonywania drobnych wykończeń i dekoracji cukierniczych oraz również do podnoszenia mniejszych ciastek i monoporcji. Pomocne są w pracy z dekoracjami czekoladowymi

Szpatułka wykonana z nierdzewnej stali z ergonomicznym uchwytem z tworzywa posłuży latami. 

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 40 produktów.

Pokazano 1-40 z 40 pozycji
Aktywne filtry