URZĄDZENIA DO CZEKOLADY  Brak produktów w tej kategorii.

URZĄDZENIA DO CZEKOLADY

Oferujemy urządzenia do czekolady, które pozwolą na tworzenie wypieków oraz pitnej czekolady w sposób szybki i bezproblemowy. Wśród nich znajdziemy profesjonalne podgrzewacze do czekolady, umożliwiające temperowanie czekolady oraz utrzymanie jej w odpowiedniej temperaturze podczas pracy z formami, dyspensery do pitnej czekolady w postaci czekola...

Oferujemy urządzenia do czekolady, które pozwolą na tworzenie wypieków oraz pitnej czekolady w sposób szybki i bezproblemowy. Wśród nich znajdziemy profesjonalne podgrzewacze do czekolady, umożliwiające temperowanie czekolady oraz utrzymanie jej w odpowiedniej temperaturze podczas pracy z formami, dyspensery do pitnej czekolady w postaci czekoladziarek o różnej pojemności oraz fontanny czekoladowe do serwowania płynnej czekolady podczas bankietów i poczęstunków na zasadzie fondue czekoladowego. Urządzenia do czekolady na stałe powinny zagościć w cukiernictwie.

Więcej

Podkategorie

URZĄDZENIA DO GORĄCEJ...

Czekoladziarka jest urządzeniem do podgrzewania i mieszania czekolady. Popularnie nazywana również urządzeniem do gorącej czekolady podgrzewaczem lub dyspenserem do czekolady pitnej. Gorąca czekolada to przysmak, który lubi prawie każdy, a czekoladziarka pozwala w łatwy  i prosty sposób podgrzać czekoladę i serwować ją bezpośrednio do kubeczka. To świetne rozwiązanie dla punktów z dużym natężeniem ruchu. Czekoladziarka przyda się również w domu do przygotowywania pysznych deserów dla naszych pociech.

FONTANNY CZEKOLADOWE

Fontanna czekoladowa jest przebojem na polskim rynku od niedawna. To popularne, szczególnie na weselach, urządzenie oszałamia ilością czekolady jaka w niej płynie. Czekoladowe fontanny nadal cieszą się bardzo dużym powodzeniem i zainteresowaniem na różnych przyjęciach okolicznościowych i bankietach. Nieodzownie towarzyszą wydarzeniom osładzając czas uczestnikom. Dzisiejsze fontanny czekoladowe dają możliwości poczęstowania nawet do 500 osób z jednego urządzenia. Przeciętnie fontanna mieści w sobie od 2,5 do 7,5 kg czekolady i ma ok. 80 cm wysokości. Wśród fontann czekoladowych wyróżniamy klasyczne i kaskadowe. W naszej ofercie znajdą Państwo również fontanny czekoladowe dwu, a nawet trzy-smakowe. Zapraszamy również do zakupu czekolady do fontanny

PODGRZEWACZE DO CZEKOLADY

Podgrzewacz do czekolady to specjalistyczne urządzenie, które pozwala rozpuścić czekoladę w ściśle określonych zakresach temperatur. Pomoże w przygotowaniu wszelkich deserów, a także umili wieczór. Oferowane tutaj podgrzewacze do czekolady umożliwiają także jej temperowanie. Dzięki zastosowaniu najlepszych parametrów technicznych i bezpiecznej konstrukcji idealnie sprawdzą się zarówno w domu jak i w małej gastronomii. Podgrzewacze do czekolady dostępne są w różnych pojemnościach na czekoladę – jedno i kilkukomorowe, co umożliwia pracę z kilkoma rodzajami czekolad jednocześnie. Dodatkowo dzięki specjalnemu zabezpieczeniu przed przegrzaniem i wskaźnikowi poziomu płynów nie musimy jej nieustannie pilnować.

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Temperówka do czekolady jest profesjonalnym urządzeniem do profesjonalnej jej obróbki. W sposób automatyczny ustawia zakres temperatur w procesie krystalizacji masła kakaowego zawartego w czekoladzie. Temperówka do czekolady, bardzo ułatwia proces pracy z czekoladą i jest niezbędne przy większej produkcji pralin i wyrobów czekoladowych. To urządzenie, które może mieć różną pojemność od 1kg do kilkunastu. Należy mieć jednak na uwadze fakt, że jedna temperówka do czekolady może obsłużyć tylko jeden rodzaj czekolady. W zestawie można także dokupić stół wibracyjny do czekolady.

Przejdź do góry