URZĄDZENIA DO CZEKOLADY  Brak produktów w tej kategorii.

URZĄDZENIA DO CZEKOLADY

Wśród urządzeń do czekolady wyróżnić możemy, profesjonalne podgrzewacze do czekolady, umożliwiające temperowanie czekolady oraz utrzymanie jej w odpowiedniej temperaturze podczas pracy z formami, dyspensery do pitnej czekolady w postaci czekoladziarek o różnej pojemności oraz fontanny czekoladowe do serwowania płynnej czekolady podczas bankietów...

Wśród urządzeń do czekolady wyróżnić możemy, profesjonalne podgrzewacze do czekolady, umożliwiające temperowanie czekolady oraz utrzymanie jej w odpowiedniej temperaturze podczas pracy z formami, dyspensery do pitnej czekolady w postaci czekoladziarek o różnej pojemności oraz fontanny czekoladowe do serwowania płynnej czekolady podczas bankietów i poczęstunków na zasadzie fondue czekoladowego.

Więcej

Podkategorie

Czekoladziarki

Czekoladziarka jest urządzeniem do podgrzewania i mieszania czekolady. Popularnie nazywana również urządzeniem do gorącej czekolady podgrzewaczem lub dyspenserem do czekolady pitnej. Pozwala w łatwy  i prosty spoób podgrzewać czekoladę i serwować bezpośrednio do kubeczka.

Świetne rozwiązanie dla punktów z dużym natężeniem ruchu.

Fontanny czekoladowe

Fontanny czekoladoweurządzeniami do serwowania płynnej czekolady, lekko ciepłej. Fontanny czekoladowe większości mają kilka kaskad. Wielkość fontanny zależy od  przede wszystkim pojemności na czekoladę. Im większa pojemność misy na czekoladę, tym fontanna jest z reguły wyższa i ma więcej pięter, kaskad czekoladowych. Dobór fontanny czekoladowej zależy od jej przeznaczenia i ilości gości jaką mamy zamiar poczęstować. Średnio liczy się, że 1 kg czekolady wystarczy na poczęstunek dla 10 osób. Fontanny możemy podzielić na urządzenia domowe i profesjonalne fontanny dla cateringu i restauracji. Wśród urządzeń można spotkać również fontannyy dwusmakowe, klasyczne kaskadowe i tzw. przelewowe.

Podgrzewacze do czekolady

Podgrzewacze do czekolady to specjalistyczne urządzenia do czekolady, pozwalające rozpuścić czekoladę w ściśle określonych zakresach temperatur. W podgrzewaczu można temperować czekoladę oraz utrzymywać jej temperaturę podczas pracy. Wysokiej jakości podgrzewacze, rozprowadzają temperaturę na całej powierzchni, równomiernie podgrzewając czekoladę. Urządzenia możemy dobrać o różnej pojemności na czekoladę, jedno i kilkukomorowe, co umożliwi pracę z kilkoma rodzajami czekolad jednocześnie. Więcej o temperowaniu czekolady, dowiesz się z naszego poradnika  JAK TEMPEROWAĆ CZEKOLADĘ.

Przejdź do góry