Kit Profumo di Toscana to wciągająca podróż przez toskańskie wzgórza, gdzie słodycz florenckiego kremu łączy się z aromatem amaretto i delikatnością kremu zabaglione. Całość doprawiona nutą słodkiego białego wina i zwieńczona kruszonką migdałową z aromatem anyżu gwiaździstego.
Pasty do lodów i cukiernictwa:
Pasty do lodów i cukiernictwa to nieodłączny składnik w przygotowaniu i produkcji lodów, kremów, ciast i deserów. Stosuje się je przy produkcji zarówno lodów gałkowych, takich jak tradycyjne, rzemieślnicze i naturalne oraz jako dodatek do lodów włoskich.
Do czego służą pasty do lodów?
Wysokiej jakości pasty cukiernicze, oparte w dużej części na naturalnych składnikach podkreślają smaki lodów i wypieków. Doskonale komponują się z bazami, kremami, masami oraz śmietanami. Można ich również używać jako dodatek do sosów czy mrożonych deserów. Pasty do lodów są niezbędnym składnikiem w produkcji cukierniczej.
Najpopularniejsze pasty do lodów:
Wysokiej jakości pasty do lodów, oparte głównie na składnikach naturalnych dają gwarancję najlepszej jakości. Pasty dzielimy na orzechowe, smakowe, owocowe i variegato do przekładania lodów. Pasty smakowe często stosowane są również przy produkcji lodów z automatu w połączeniu z gotowymi mieszankami. Najpopularniejsza pasta orzechowa, pasta z wanilii, pistacjowa, migdałowa to niezbędny element w produkcji mrożonych przysmaków.
Podkategorie
Jest 50 produktów.
Kit Torta Sacher to intensywnie czekoladowy tort z delikatnymi nutami moreli w postaci aksamitnych lodów. Przeplatające się warstwy kremu czekoladowego i soczystej marmolady morelowej z kawałkami bezglutenowych biszkoptów. Subtelna marcepanowa nuta pasty migdałowej dopełnia wyrafinowany smak lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnym austriackim tortem czekoladowym z morelami.
Kit Bacio di Dama to doskonałe odwzorowanie smaku kruchych ciasteczek migdałowo-orzechowych przełożonych aksamitnym kremem czekoladowym. Przeplatające się smaki i tekstury zawarte w porcji wyśmienitych lodów. Zestaw inspirowany tradycyjnymi ciasteczkami piemonckimi Baci di Dama.
KIT PROFUMO DI SARDEGNA - kompleksowy zestaw do produkcji kremowych lodów o smaku sera ricotta ze słodkim kremem miodowym i chrupiącą kruszonką z owocami mirtu.
KIT COFFEE SHOCK - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów czekoladowo-kawowych. Aromatyczna baza do kremowych lodów kawowych z mocnym akcentem kakao. Kremowa pasta variegato o smaku czekoladowo-kawowym z chrupiącymi kryształkami kawowymi.
KIT TORTA CHEESECAKE - kompleksowy zestaw do produkcji aromatycznych lodów o smaku klasycznego sernika z lekką cytrynową nutą z chrupiącym dodatkiem kruszonych ciasteczek karmelowych.
Pasta o wyrazistym pistacjowym smaku, zrównoważona słodkimi i mlecznymi nutami. Delikatne ziarna pistacji pokryte cukrem doskonale uzupełniają smak i dodają intensywnego aromatu. Zalecane dozowanie kremu pistacjowego to 10% w stosunku do całej objętości lodów.
Aksamitna pasta z orzechów laskowych z przyjemnymi nutami rumu. Dodatek słodkich i chrupiących kawałków migdałów dopełnia wyśmienity smak i urozmaica konsystencję. Pasta doskonale sprawdzi się do produkcji lodów oraz aromatyzowania kremów cukierniczych.
Pasta waniliowa o charakterystycznej, naturalnie białej barwie z widocznymi nasionami i kawałkami lasek wanilii. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
op. 3 kg Variegato Love is - 1230148 Babbi - krem z białej czekolady z esencją różaną i malinami
Variegato Love is, to kremowa pasta cukiernicza z białą czekoladą, esencją różaną i kawałkami liofilizowanych malin. Idealnie sprawdzi się do sporządzania romantycznych lodów i deserów na święto zakochanych.
op. 3 kg Pasta Cacao Special - 12433 Babbi - pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao
Pasta cukiernicza o intensywnym smaku kakao z subtelną nutą wanilii Bourbon. Skoncentrowana pasta smakowa do produkcji lodów rzemieślniczych oraz kremów i mas cukierniczych.
op. 3 kg Cocco Comprital - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. PC025C
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
op. 3 kg Cocco Babbi - kokosowa pasta cukiernicza z mleczkiem kokosowym - nr. kat. 12602
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych i mleczka kokosowego w proszku oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
op. 3 kg PASTA 100% KOKOS SEMPRE czysta pasta z mielonego miąższu kokosa
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
op. 3 kg Variegato Albicocca B-Free 1230149 Babbi - morelowa pasta cukiernicza - bez dodatku cukrów
Morelowa pasta variegato bez dodatku cukru. Zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Morelowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Wysoka zawartość przecieru morelowego.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem Cassata Siciliana. Bogata w kandyzowane owoce. Wzbogacona dodatkiem sera ricotta w proszku. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów oraz semifreddo.
Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Kremowa pasta o smaku masła orzechowego z lekką słoną nutą, z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzeszków ziemnych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
op. 3 kg Variegato Crock - 12093643 Pernigotti - krem gianduia z siekanymi orzechami laskowymi
Wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kremu Gianduia i chrupiącej kruszonki z orzechów laskowych. Dodatek posiekanych orzechów laskowych wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Krem pralinowy do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.
Kremowa pasta o smaku słonego karmelu z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów Pekan - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Pasta cukiernicza o smaku kokosowo-migdałowym. Idealna do lodów i deserów inspirowanych popularnymi pralinkami kokosowymi. Smak alla Raffaello.
op. 3.5 kg Cocco Pernigotti - pasta kokosowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12094571A
Kokosowa pasta cukiernicza wytwarzana z wiórków kokosowych oraz dodatków uzupełniających. Słodka pasta kokosowa o skoncentrowanym smaku i aromacie świeżych kokosów.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej niebieskiej barwie.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej różowej barwie.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej niebieskiej barwie.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej niebieskiej barwie.
Skoncentrowana pasta do sporządzania lodów o smaku wieloowocowej gumy balonowej. Pasta pozwala uzyskać lody o przyjemnym aromacie i charakterystycznej różowej barwie.
Gruszkowa pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Pasta w postaci gęstego sosu z kawałkami owoców, która nie rozpływa się po zmieszaniu z lodami.
Pasta o delikatnym aromacie wina Marsala. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru Zabaglione.
op. 2.5 kg Zabaione Premium Comprital - pasta cukiernicza o smaku włoskiego deseru - nr. kat. PC505P
Pasta o przyjemnym aromacie słodkiego wina Marsala. Umożliwia przygotowanie lodów o smaku klasycznego włoskiego deseru Zabaglione.
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
3 kg PASTA GIUBILEO CARAMEL MOU PC637PB COMPRITAL pasta karmelowa z cukrem trzcinowym i gronowym
Pasta karmelowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
op. 3 kg Caramello Comprital - pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru - nr. kat. PC542P
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
op. 3 kg Caramel Special Babbi - pasta o intensywnym smaku karmelizowanego cukru - nr. kat. 12431
Klasyczna pasta do produkcji lodów karmelowych. Doskonale sprawdzi się również w produkcji cukierniczej jako składnik kremów czy musów. Uniwersalne i szerokie zastosowanie.
op. 6 kg Gianduia Pernigotti - pasta cukiernicza z orzechów laskowych i kakao - nr. kat. 12092161C
Pasta o kremowej konsystencji, intensywnej barwie i autentycznym smaku Gianduia. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego. Wysoka zawartość pasty z orzechów laskowych i ciemnego kakao.
Pasta cukiernicza bez dodatku cukru. Produkt o intensywnym smaku prażonych orzechów laskowych i kakao. Pozwala na sporządzanie lodów o smaku kremu orzechowo-czekoladowego.
Pasta o intensywnym smaku kakao do stosowania w procesie na zimno. Przeznaczona do sporządzania lodów o smaku gorzkiej czekolady. Produkt do stosowania zgodnie z recepturą.
op. 3.5 kg Malaga Pernigotti - pasta cukiernicza z rodzynkami i winem Moscato - nr. kat. 12092361A
Pasta do lodów i deserów o bogatym likierowym smaku Malaga z rodzynkami. Produkt z wysokim dodatkiem rodzynek sułtańskich i wina Moscato. Pozwala uzyskać bardzo aromatyczne lody o smaku Malaga.
Kremowa pasta cukiernicza z dodatkiem mleka skondensowanego, która wzbogaca smak i konsystencję lodów o smaku Panna Cotta.
Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.
Pasta do lodów inspirowana klasycznym deserem prosto z Sycylii. Kandyzowane owoce z nutą cynamonu, wanilii i migdałów to smak, który doskonale sprawdzi się do produkcji lodów, kremów czy semifreddo.
op. 3.5 kg Menta Bianca Pernigotti - miętowa pasta cukiernicza - bez barwników - nr. kat. 12093043A
Skoncentrowana pasta do sporządzania aromatycznych lodów miętowych. Produkt bez dodatku barwników o neutralnej barwie. Doskonała do miętowych lodów stracciatella i deserów z kawałkami ciemnej czekolady.
op. 3.5 kg Pasta Torroncino Pernigotti - pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - nr. kat. 12092861
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.
op. 3.5 kg Menta Verde Pernigotti - miętowa pasta cukiernicza - zielona - nr. kat. 12093501A
Skoncentrowana pasta do sporządzania aromatycznych lodów miętowych. Produkt o charakterystycznej zielonej barwie. Doskonała do miętowych lodów stracciatella i deserów z kawałkami ciemnej czekolady.