Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Inspiration Yuzu Valrhona - czekolada owocowa - produkt na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego
Cukiernicza specjalność z prawdziwym sokiem z owoców Yuzu. Produkt potocznie nazywany "czekoladą owocową" wytwarzany na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku owocowego. Doskonale zbilansowana słodycz z owocową nutą Yuzu. Czekolada o charakterystycznej żółtej barwie, która wznosi owocowe przepisy na wyższy poziom. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i wyrobów formowanych.
Opis produktu
Czekolada z przyjemną nutą owoców Yuzu!
![]()
Inspiration Yuzu, to subtelne połączenie tłuszczu kakaowego, cukru i soku owocowego. Owocowa specjalność, która daje nowy wymiar przepisom o smaku owocowym. Doskonale zbilansowana słodycz z egzotyczną nutą kwasowości. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną żółtą barwą. Przeznaczona jest do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Czekolada wytwarzana jest w postaci owalnych kaletek. Kaletki są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą. Główne zastosowania: formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z Inspiration Yuzu, to: owoce cytrusowe, owoce egzotyczne, ocet balsamiczny, kawa, pieprz, aromatyczne zioła, zboża, ciemny rum, biała herbata jaśminowa.
![]()
Czekolada Yuzu od Valrhona, szczegóły produktu:
![]()
| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE |
|
| Nazwa handlowa | Inspiration Yuzu |
| Seria produktowa | Inspiration Range |
| Numer katalogowy | 19998 |
| Rodzaj | produkt na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku z owoców Yuzu |
| Opakowanie | torba |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Smak | owocowy, yuzu |
| Aromat | lekkie nuty goryczy i egzotyczna kwasowość |
| Barwa | żółta |
| Płynność | wysoka (4/5) |
| Przeznaczenie | owocowa czekolada cukiernicza |
| Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, desery |
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania okrągłe pastylki, dropsy |
| Producent | Valrhona |
| Dystrybutor | Sempre Group |
![]()
![]()
Wyjątkowy skład czekolady z Yuzu:
![]()
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy (34.4%), maltodekstryna, sok z Yuzu (2.4%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać gluten, orzechy, mleko oraz soję.
Specjalność na bazie tłuszczu kakaowego i soku owocowego.
![]()
Jak przechowywać czekoladę owocową?
![]()
Warunki przechowywania: czekoladę owocową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 10 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
![]()
Kompozycja i wartość odżywcza inspiracji Yuzu:
![]()
| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW | |
| składnik główny | zawartość procentowa |
| Cukier | 54.9 % |
| Tłuszcz kakaowy | 34.4 % |
| Maltodekstryna | 7.8 % |
| Sok z Yuzu | 2.4 % |
| Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.5 % |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2382 kJ/571 kcal |
| Tłuszcz | 35.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.0 g |
| Węglowodany | 64.0 g |
| w tym cukry | 64.0 g |
| Białko | 0.5 g |
| Błonnik | 0.5 g |
| Sól | 0.01 g |
![]()
![]()
Możliwości zastosowania czekolady z Yuzu:
![]()
Główne zastosowania "czekolady" owocowej to kremy, ganache, musy, desery oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Owocowa specjalność na bazie cukru, tłuszczu kakaowego i soku z Yuzu pozwala na przygotowanie zaskakujących owocowych przepisów. Oryginalny, lekko kwaśny smak z nutą goryczy. Egzotyczny smak czekolady z sokiem z Yuzu doskonale komponuje się z następującymi smakami: owoce cytrusowe, owoce egzotyczne, ocet balsamiczny, kawa, pieprz, aromatyczne zioła, zboża, ciemny rum, biała herbata jaśminowa.
![]()
| ZASTOSOWANIE CZEKOLADY YUZU | |
| CUKIERNICTWO | |
| oblewanie, średnie oblewanie, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
![]()
![]()
Warunki procesu temperowania czekolady z Yuzu:
![]()
| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY OWOCOWEJ | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
| INSPIRATION FRAMBOISE | T1 40-45°C | T2 27-28°C | T3 30-31°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu