

Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Ciemna kuwertura czekoladowa o wszechstronnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie zrównoważona czekolada o łagodnej intensywności smaku kakao. Ciemna czekolada cukiernicza o uniwersalnej płynności, która doskonale sprawdzi się do oblewania i formowania wyrobów. To także idealna podstawa do ganache i kremów cukierniczych do nadziewania. Będzie doskonałą bazą musów i deserów oraz jako składnik wypieków. Czekoladę można również stosować do produkcji lodów i sorbetów czekoladowych.
Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Docelowe zastosowanie kuwertury w cukiernictwie zależy od zawartości tłuszczu oraz stopnia płynności.
Czekolada w mniejszym opakowaniu jednostkowym, to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego w kontrolowanych warunkach. Produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.
Nazwa handlowa | Ciemna czekolada CHD-Q11 |
Numer katalogowy | CHD-Q11-86A |
Rodzaj | ciemna czekolada |
Zawartość kakao | 54.1% |
Opakowanie | worek z wielorazowym zamknięciem |
Masa netto | 1.0 kg |
Smak | zrównoważony, łagodny |
Barwa | brązowa |
Płynność | 3/5 |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | oblewanie, formowanie, ganache, kremy, musy, nadzienia, masy cukiernicze, desery, dodatek do wypieków |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | SICAO Barry Callebaut |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano w Belgii |
Konfekcja | tak |
Ciemna kuwertura czekoladowa (54.1% minimalna zawartość składników kakao).
Składniki: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać mleko.
Warunki przechowywania: ciemną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.
Główne zastosowania ciemnej czekolady o uniwersalnej płynności, to produkcja draży czekoladowych, formowanie wyrobów czekoladowych, glazurowaniem oblewanie i powlekanie wyrobów cukierniczych, dekorowanie. Czekolada doskonale sprawdzi się również w salonach kosmetycznych, jako aromatyczny składnik zabiegów i masaży.
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 30-33°C |
Indeks: PAVONI29
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: ROSANPAK14
Marka: SEMPRE
Wytrzymałe opakowanie do transportu wyrobów cukierniczych.
Indeks: THERMOHAUSER441
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: LIV25
Marka: LIV OPAKOWANIA
Wkładka zapewniająca bezpieczny transport i przechowywanie Twoich dekoracyjnych muffinek i babeczek na każdą zaplanowaną okazję.
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.