Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Azélia 35% Valrhona - mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi - kaletki
Delikatna mleczna czekolada z dodatkiem prażonych orzechów. Idealnie słodka i wyjątkowo kremowa czekolada z orzechami laskowymi. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.
Opis produktu
Azélia, mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi!

Azélia, to delikatna mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Doskonałe połączenie słodyczy z aromatem prażonych orzechów laskowych. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznych polew i glazur czekoladowych. Będzie doskonałą podstawą klasycznych kremów, musów, ganache i deserów. Z czekoladą przygotujesz także kremowe i aromatyczne lody i sorbety czekoladowe z orzechowym akcentem. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych pozwala uzyskać wyjątkowy smak pralin, batonów oraz innych wyrobów formowanych. Czekolada charakteryzuje się wyjątkowo gładką i kremową konsystencją. Nuty prażonych orzechów laskowych umiejętnie skomponowane z delikatną, gładką i idealnie słodką mleczną czekoladą!
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Azélia, to: owoce egzotyczne, kawa, ciasteczka, karmel, płatki i chrupki zbożowe.
Czekolada idealnie sprawdzi się do eleganckich pralin, trufli i batonów o kremowej konsystencji i wyjątkowym aromacie.

Mleczna czekolada Azélia od Valrhona, szczegóły produktu:

| SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
| Nazwa handlowa | Azélia 35% | 
| Seria produktowa | Gourmet Chocolates | 
| Numer katalogowy | 11603 | 
| Rodzaj | mleczna czekolada z orzechami laskowymi | 
| Zawartość kakao | 35% | 
| Opakowanie | torba | 
| Masa netto | 3.0 kg | 
| Smak | słodki, delikatny, gładki | 
| Aromat | wyraźne akcenty prażonych orzechów laskowych | 
| Barwa | ciepła, brązowa | 
| Płynność | wysoka (4/5) | 
| Przeznaczenie | czekolada cukiernicza | 
| Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety | 
| Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki | 
| Producent | Valrhona | 
| Dystrybutor | Sempre Group | 


Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Azélia:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, orzechy laskowe (13.6%), ziarna kakao, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; Produkt zawiera mleko i orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, glutenu, jaj oraz soi.
Mleczna czekolada z orzechami laskowymi (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe).

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Azélia:

| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
| składnik główny | zawartość procentowa | 
| Cukier | 29.5 % | 
| Tłuszcz kakaowy | 26.2 % | 
| Pełne mleko w proszku | 14.3 % | 
| Orzechy laskowe | 13.6 % | 
| Ziarna kakao | 9.5 % | 
| Odtłuszczone mleko w proszku | 6.4 % | 
| Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.4 % | 
| Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.1 % | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2478 kJ/596 kcal | 
| Tłuszcz | 44.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g | 
| Węglowodany | 40.0 g | 
| w tym cukry | 39.0 g | 
| Białko | 9.3 g | 
| Błonnik | 3.3 g | 
| Sól | 0.24 g | 


Możliwości zastosowania mlecznej czekolady z orzechami:

Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy, desery, lody i sorbety oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Delikatna i idealnie słodka mleczna czekolada z wyraźnymi nutami prażonych orzechów laskowych pozwoli na przygotowanie eleganckich pralin i batonów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Wyjątkowy smak orzechowej, mlecznej czekolady idealnie komponuje się ze słodkim smakiem owoców egzotycznych, maślanym smakiem ciasteczek, aromatem kawy i karmelu oraz smakiem płatków i chrupek zbożowych.

| ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY | |
| CUKIERNICTWO | |
| oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle | 
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy | 
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety | 


Warunki procesu temperowania czekolady:

| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ | 
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C | 
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C | 
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C | 






Szczegóły produktu
 
                   
                   
               
               
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													