op. 3 kg Mleczna czekolada Jivara 40% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Mleczna czekolada Jivara 40% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Mleczna czekolada Jivara 40% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Mleczna czekolada Jivara 40% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Jivara 40% Valrhona - mleczna czekolada o wyrazistym smaku kakao z nutami słodu - kuwertura w kaletkach

VALRHONA03

Kremowa mleczna czekolada o wyrazistym smaku z przyjemnymi nutami wanilii i słodu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Ekwadoru i Ghany. Mleczna czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremów i ganache o wyrazistym smaku kakao.

433,00 zł
Brutto

144,33 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Jivara, kremowa mleczna czekolada o wyrazistym smaku kakao!

Jivara, to mleczna czekolada o wysokiej zawartości kakao. Skład czekolady zapewnia idealną równowagę pomiędzy wyrazistym smakiem kakao a kremowym smakiem mleka. Mleczna czekolada wyczuwalnymi nutami wanilii i słodu. Wytwarzana z ziaren kakaowych pochodzących z Ekwadoru i Ghany. Mleczna kuwertura czekoladowa o nieco wyższej płynności idealnie sprawdzi się jako baza do klasycznych kremów, musów i ganache. Z czekoladą przygotujesz także kremowe lody i sorbety, a także praliny, batony i inne wyroby formowane o wyrazistym smaku.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Jivara, to: owoce, karmel z solonym masłem.

Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Ekwadoru i Ghany.

Mleczna czekolada Jivara od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Jivara 40%
Seria produktowa Exceptional blends
Pochodzenie kakao Ekwador, Ghana
Numer katalogowy 4658
Rodzaj mleczna czekolada
Zawartość kakao 40%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak wyrazisty, kremowy
Aromat nuty wanilii, akcenty słodowe
Barwa ciepła, brązowa
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Jivara:

Składniki i alergeny: tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, cukier, ziarna kakao, cukier brązowy, naturalny aromat waniliowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), ekstrakt słodowy jęczmienny; produkt zawiera gluten i mleko, może zawierać śladowe ilości orzechów oraz soi.

Mleczna kuwertura czekoladowa (40% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). Pochodzenie ziarna kakaowego: Ekwador i Ghana.

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Jivara:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Tłuszcz kakaowy 26.60 %
Pełne mleko w proszku 23.30 %
Cukier 23.30 %
Ziarna kakao 14.80 %
Cukier brązowy 10.60 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.7 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %
Ekstrakt słodowy jęczmienny 0.3 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2438 kJ/586 kcal
Tłuszcz 41.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 25.0 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 44.0 g
Białko  8.2 g
Błonnik 3.1 g
Sól 0.23 g

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady:

Główne zastosowania mlecznej czekolady, to kremy, ganache, musy, batony, lody i sorbety oraz powlekanie i formowanie wyrobów. Kremowa czekolada o wyrazistym smaku kakao z nutami słodu jęczmiennego z ziaren kakao z Ekwadoru i Ghany. Mleczna czekolada doskonale łączy się ze smakiem owoców oraz karmelu z solonym masłem.

ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA03
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT06

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71

Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.

Cena 237,00 zł

94,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA05

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Bahibe 46% Valrhona - mleczna czekolada o owocowych nutach ziaren kakao z Dominikany - kuwertura w kaletkach

Aromatyczna mleczna czekolada o bogatym smaku kakao. Przyjemne akcenty dojrzałych owoców oraz wyczuwalne nuty zbożowe. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Dominikany. Mleczna czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych polew i deserów o bogatym smaku kakao.

Cena 643,60 zł

214,53 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Indeks: CACAOBARRY10

Marka: CACAO BARRY

2.5kg MLECZNA CZEKOLADA 40% ORIGINE GHANA CHM-P40GHA-E4-U70 CACAO BARRY

Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.

Cena 286,25 zł

114,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: