Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
1kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
81,90 zł / 1 kg
Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.
Ivoire, to delikatna biała czekolada o subtelnej słodyczy. Wyczuwalne i bardzo przyjemne nuty wanilii oraz skondensowanego mleka. Zrównoważona biała czekolada wytwarzana na bazie tłuszczu kakaowego, mleka oraz cukru. Czekoladę można stosować w klasycznych przepisach. Idealnie sprawdza się do kremów, musów i ganache, a także lodów i sorbetów czekoladowych. Doskonale nadaje się do powlekania i formowania wyrobów, w tym pralin, trufli i batonów. Biała czekolada o ciepłym, mocno mlecznym profilu z nutami wanilii.
Wskazówki dotyczące parowania. Subtelna słodycz i przyjemne nuty waniliowe białej czekolady doskonale łączą się z kwaskowym smakiem czerwonych owoców.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
Nazwa handlowa | Ivoire 35% |
Numer katalogowy | 4660 |
Rodzaj | biała czekolada |
Zawartość kakao | 35% |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | delikatny |
Aromat | nuty skondensowanego mleka i wanilii |
Barwa | jasna, odcień kości słoniowej |
Płynność | wysoka (4/5) |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów oraz soi. Biała czekolada 35% (czyste masło kakaowe).
Warunki przechowywania: białą czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 12 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania białej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Cukier | 42.98 % |
Tłuszcz kakaowy | 35.0 % |
Pełne mleko w proszku | 21.5 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.5 % |
Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.02 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2491 kJ/598 kcal |
Tłuszcz | 41.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.0 g |
Węglowodany | 51.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 5.7 g |
Błonnik | 0.5 g |
Sól | 0.2 g |
Główne zastosowania białej czekolady, to klasyczne kremy, ganache, musy, a także lody i sorbety o delikatnym aromacie i kremowej konsystencji. Czekolada doskonale sprawdzi się także do powlekania i formowania wyrobów czekoladowych. Delikatna biała czekolada z nutami wanilii i skondensowanego mleka idealnie łączy się z kwaskowym smakiem czerwonych owoców.
ZASTOSOWANIE CIEMNEJ CZEKOLADY | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: VALRHONA17
Marka: VALRHONA
Aksamitna biała czekolada o delikatnym słodkim smaku z nutami świeżego mleka i naturalnej wanilii. Biała czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Przeznaczona przede wszystkim do powlekania i oblewania wyrobów.
Indeks: CALLEBAUT81
Marka: CALLEBAUT
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: LOVENATURE16
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.