

2,5 kg FOND QUARK stabilizator do śmietany smak twarożku Dawn:
Opis: stabilizator do śmietany w postaci proszku o smaku twarożku z naturalnym aromatem.
Pozwala na szybkie, łatwe i efektywne stabilizowanie, żelowanie oraz aromatyzowanie i słodzenie śmietany.
Mieszankę stabilizującą przed użyciem należy wymieszać z wodą w temperaturze 20°C a następnie powoli dodawać do śmietany.
Śmietana po ustabilizowaniu jest odporna na zamrażanie i rozmrażanie.
Składniki: glukoza, cukier, twarożek o niskiej zawartości tłuszczu w proszku (odpowiada 89,1% twarogu o niskiej zawartości tłuszczu),
żelatyna, skrobia kukurydziana, naturalne substancje aromatyzujące (zawierają mleko), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu;
chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Stosowanie/receptura:
- 250 g Fond Quark dokładnie wymieszać z 400 ml wody o temperaturze 20°C,
- powoli dodawać do 1000 g ubitej, niesłodzonej śmietany,
- natychmiast użyć.
Smak: twarożku
Opakowanie: 2,5 kg (worek)
Producent: Dawn
Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
|
Wartość energetyczna |
1580/372 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany: |
75,6 g |
- w tym cukry |
70,6 g |
Białko |
16,6 g |
Sól |
0,6 g |