• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

doskonale zbilansowana - kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru
  • doskonale zbilansowana - kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru
  • doskonale zbilansowana - kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru

1 kg BASE FRUTTA B-FREE 14854 BABBI kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru

BABBI197

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące). 

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 85,50 zł Do 36,00 zł
90,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.

BASE FRUTTA B-FREE - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji sorbetów bez dodatku cukru. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole). Dzięki zastosowaniu polioli produkowane na bazie sorbety charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych owoców i past smakowych. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 15 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.

Składniki: substancja słodząca: maltitol, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), błonnik roślinny, skrobia z tapioki, Emulgator: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać śladowe ilości mleka oraz jego pochodnych; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
BASE FRUTTA B-FREE 500 g
RECEPTURA NA SORBETY Z PULPY OWOCOWEJ
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1000 g
PULPA OWOCOWA 2000 g
BASE FRUTTA B-FREE 1000 g
RECEPTURA NA SORBET Z SOKIEM CYTRYNOWYM
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 1650 g
SOK Z CYTRYNY 700 g
BASE FRUTTA B-FREE 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1029/247 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.4 g
Węglowodany 92.0 g
w tym cukry 1.1 g
Białko 0.0 g
Sól 0.03 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0.4 %
TŁUSZCZ 0.0 %
SUCHA MASA 99.3 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI197
55 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.54
NAZWA HANDLOWA
BASE FRUTTA B-FREE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO SORBETÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH BEZ DODATKU CUKRU
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
DOZOWANIE
500 g bazy na 1 l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BASI B-FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL152

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

1 kg GIUBILEO CIOCCOLATO B214A COMPRITAL baza do naturalnych lodów czekoladowych o intensywnym smaku

Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.

Cena 112,60 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU