Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.
BASE LATTE B-FREE - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów mlecznych o naturalnym smaku śmietanki - bez dodatku cukru. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole). Dzięki zastosowaniu polioli produkowane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją i doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Naturalnie śmietankowy smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla smak dodawanych past i dodatków. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na gorąco. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnym mleku, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
Składniki: substancja słodząca: maltitol, śmietanka w proszku, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja stabilizująca: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417), błonnik roślinny, mąka sojowa; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE
1000 g
BASE LATTE B-FREE
500 g
RECEPTURA - LODY SMAKOWE
ŚWIEŻE MLEKO PEŁNE
3000 g
BASE LATTE B-FREE
1000 g
PASTA SMAKOWA
450 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1157/278 kJ/kcal
Tłuszcz
6.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4.4 g
Węglowodany
89.0 g
w tym cukry
1.6 g
Białko
0.8 g
Sól
0.14 g
DANE ANALITYCZNE
CUKRY
0.8 %
TŁUSZCZ
5.5 %
SUCHA MASA
99.5 %
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI196
11 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.48.53
NAZWA HANDLOWA
BASE LATTE B-FREE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W ZIMNYM LUB GORĄCYM MLEKU
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SMAKOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO I NA GORĄCO
DOZOWANIE
500 g bazy na 1 l świeżego mleka
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Brzoskwiniowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).