Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
1.25 kg FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE 11607 BABBI kompletna baza do sorbetów bez dodatku cukru
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów o smaku zielonej herbaty (Matcha) bez dodatku cukru.
Opis produktu
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości.
MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetu Matcha bez dodatku cukru. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Dzięki zastosowaniu polioli mieszanka pozwala na uzyskanie sorbetów o doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka do sorbetu o smaku zielonej herbaty nie zawiera dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Słodki smak lodów uzyskiwany jest poprzez dodatek substancji intensywnie słodzących - polioli (maltitol, sorbitol). Producent zaleca pozostawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem ubijania (w celu dokładnego rozpuszczenia produktu w wodzie). Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
![]()
![]()
Składniki: substancja słodząca: maltitol, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), błonnik roślinny, skrobia z tapioki, zielona herbata Matcha (2%), emulgator: Estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), mąka sojowa; może zawierać mleko oraz jego pochodne; może zawierać soję; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
![]()
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2500 g |
| FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE | 1250 g |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1026/246 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
| Węglowodany | 92.0 g |
| w tym cukry | 1.2 g |
| Białko | 0.0 g |
| Sól | 0.03 g |
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
![]()
.png)
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.16.07
- NAZWA HANDLOWA
- FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE
- MASA NETTO
- 1.25 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
- RODZAJ
- KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO SORBETÓW MATCHA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO SORBETÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
- ZASTOSOWANIE
- SZYBKA PRODUKCJA SORBETÓW BEZ DODATKU CUKRU
- DOZOWANIE
- 1.25 kg bazy + 2.5 kg woda
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- MISCELE COMPLETE ALLA FRUTTA
- CERTYFIKATY
- SUGAR FREE
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK