• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

ciemna czekolada o wyjątkowym intensywnym smaku
  • ciemna czekolada o wyjątkowym intensywnym smaku
  • ciemna czekolada o wyjątkowym intensywnym smaku - idealna do ganache
  • ciemna czekolada o wyjątkowym intensywnym smaku i oryginalnym kształcie kaletek

3 kg ABINAO 85% CACAO 5614 VALRHONA ciemna czekolada z wyczuwalną goryczką i nutą surowego kakao

VALRHONA08

Czekolada w jakości premium - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakao z Abinao. Wyjątkowy, intensywny smak z wyczuwalną goryczą oraz nutami surowego kakao. Stworzona dla prawdziwych smakoszy. 

363,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY

Opis

Wyjątkowa ciemna czekolada wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z Abinao (Afryka). Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się intensywnym smakiem z wyczuwalną goryczką, którą uzupełniają nuty drzewne oraz nuty surowego kakao. Czekolada to prawdziwa rozkosz sensoryczna dla smakoszy spragnionych charakterystycznej dla kakao intensywnej goryczki. Abinao to najwyższej jakości czekolada o minimalnej zawartości kakao - 85% i statusie kuwertury. Doskonale sprawdzi się podczas tworzenia nietuzinkowych batonów czekoladowych, przygotowywania intensywnych w smaku musów, ganache, lodów czy sorbetów. Wskazówki dotyczące parowania - smaki, które doskonale komponują się z czekoladą: daktyle, gruszka, śliwka, kawa, pieprz, wanilia. Zalecane aplikacje: batony, musy, ganache, lody i sorbety.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: ziarna kakao, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (322), naturalny ekstrakt waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych) oraz soi; kuwertura czekoladowa (85% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO CUKIER TŁUSZCZ
86% 13% 48%


Warunki przechowywania:
czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2432/588 kJ/kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 29.0 g
Węglowodany 20.0 g
w tym cukry 15.0 g
Białko  11.0 g
Sól 0.01 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

KATALOG CZEKOLAD I PRODUKTÓW VALRHONA

Szczegóły produktu
VALRHONA08
1 Przedmiot

Opis

NAZWA HANDLOWA
ABINAO GRANDS CRUS 85% CACAO DARK CHOCOLATE
MASA NETTO
3 kg
OPAKOWANIE
WOREK
KSZTAŁT
OWALNY
SMAK
INTENSYWNY | Z WYCZUWALNĄ GORYCZKĄ
BARWA
CIEMNA | INTENSYWNA
FORMA
KALETKI
PRZEZNACZENIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
KOD PRODUKTU
5614
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | KUWERTURA
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
ABINAO | AFRYKA
ZAWARTOŚĆ KAKAO
min. 85%
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
48%
ZAWARTOŚĆ CUKRU
13%
APLIKACJE
BATONY | MUSY | GANACHE | LODY | SORBETY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
14 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
GRAND CRU CHOCOLATES
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: