op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Czekolada Caramelia 36% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Caramelia 36% Valrhona - mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym - kuwertura w kaletkach

VALRHONA09

Zmysłowa mleczna czekolada z prawdziwym karmelem. Kremowa czekolada o zniewalającym smaku z wyraźnymi nutami karmelu maślanego. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.

628,67 zł
Brutto

209,56 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Caramelia, mleczna czekolada z prawdziwym karmelem maślanym!

Caramelia, to mleczna czekolada z prawdziwym karmelem - wytwarzana z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych pochodzących z lasów tropikalnych i deszczowych Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej oraz Afryki. Czekolada posiada niepowtarzalny profil smakowy, który łączy kremowy smak mlecznej czekolady z nutami słonego karmelu maślanego. To wyjątkowe połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z wysoką zawartością karmelu (20%) wytwarzanego na bazie cukru, masła i mleka. Czekolada charakteryzuje się bardzo atrakcyjną barwą o złotym odcieniu i wyjątkowo kremową konsystencją.

Przeznaczona jest przede wszystkim do tworzenia pralin i batonów czekoladowych. Pozwala uzyskać aromatyczne musy czekoladowe, ganache oraz kremy przygotowywane na bazie śmietany. Stosowana jest również do produkcji kremowych lodów mlecznych oraz sorbetów czekoladowych. Czekolada wytwarzana jest w postaci charakterystycznych dla marki "kropli czekoladowych" o owalnym kształcie i przybliżonej wadze około 3.8 grama. Krople czekoladowe są łatwe do dozowania (pozwalają na precyzyjne odważanie) i upłynniania, co znaczenie usprawnia pracę z czekoladą - stanowią wygodną alternatywę dla tabliczek czekolady.

"Caramelia to kremowa, zmysłowa czekolada o zniewalającym smaku".

Główne zastosowania: odlewanie i formowanie, praliny i batony czekoladowe, musy, ganache, kremy na bazie śmietany, lody mleczne, sorbety czekoladowe.

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Caramelia, to: cytrusy, owoce egzotyczne, orzechy laskowe, orzechy arachidowe, kardamon, kawa, imbir, biszkopt, solone masło, sezam, kruche ciasteczka.

Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Ameryki Południowej i Ameryki Środkowej oraz Afryki.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Mleczna czekolada Caramelia od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Caramelia 36%
Seria produktowa Gourmet Chocolates
Numer katalogowy 7098
Rodzaj mleczna czekolada z prawdziwym karmelem
Zawartość kakao 36%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak aksamitny, zmysłowy, zniewalający
Aromat wyraźne nuty karmelu maślanego
Barwa ciepła, brązowa, złota
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Caramelia:

Składniki i alergeny: cukier, masło kakaowe, karmel (20%) (odtłuszczone mleko, białka mleka, cukier, masło, naturalny aromat), pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); produkt może zawierać orzechy oraz soję.

Mleczna kuwertura czekoladowa z prawdziwym karmelem (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe).

Pochodzenie ziarna kakaowego: Ameryka Środkowa i Południowa, Afryka.

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Caramelia:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 29.6 %
Tłuszcz kakaowy 26.6 %
Karmel 20.0 %
Pełne mleko w proszku 12.8 %
Ziarna kakao 10.2 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2384 kJ/572 kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 20.4 g
Węglowodany 48.0 g
w tym cukry 47.0 g
Białko  8.0 g
Błonnik 2.1 g
Sól 0.44 g

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady z karmelem:

Główne zastosowania mlecznej czekolady z karmelem to kremy, ganache, musy, desery, lody i sorbety oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Aksamitna mleczna czekolada z wyraźnymi nutami karmelu maślanego pozwoli na przygotowanie eleganckich pralin i batonów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Zniewalający smak mlecznej czekolady idealnie komponuje się ze smakiem owoców egzotycznych i cytrusów, a także orzechów, sezamu, kruchych ciasteczek, biszkoptów oraz aromatem kawy, kardamonu, imbiru i solonego masła.

ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY:

Szczegóły produktu
VALRHONA09
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LUBECA38

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.

Cena 58,50 zł

58,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA05

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Bahibe 46% Valrhona - mleczna czekolada o owocowych nutach ziaren kakao z Dominikany - kuwertura w kaletkach

Aromatyczna mleczna czekolada o bogatym smaku kakao. Przyjemne akcenty dojrzałych owoców oraz wyczuwalne nuty zbożowe. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Dominikany. Mleczna czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych polew i deserów o bogatym smaku kakao.

Cena 643,60 zł

214,53 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Indeks: SOSA470

Marka: Sosa Ingredients

500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno

Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.

Cena 83,00 zł

16,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE