single origin collection chocolate sao thome
  • single origin collection chocolate sao thome

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 70.0% SAO THOME SINLGE ORIGIN SAOTHOME-E4-U70 CALLEBAUT

CALLEBAUT72

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

345,00 zł
Brutto

138,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN SAO THOME - to ciemna czekolada wytwarzana z ziaren odmiany Amelonado pochodzących z Wyspy Świętego Tomasza. Czekolada charakteryzuje się bardzo intensywnym i złożonym smakiem, bogatym w nuty prażonych ziaren oraz świeże nuty owocowe - moreli, czerwonych owoców, cytrusów, a także lekkie nuty herbaciane. Czekolada doskonale smakuje bez żadnych dodatków, sprawdzi się również w połączeniu z owocami o umiarkowanej i wysokiej kwasowości oraz umiarkowanej i wysokiej słodyczy. Wspaniałą harmonię można osiągnąć łącząc czekoladę ze składnikami z wyczuwalną goryczką - orzechami włoskimi, kawą, ostrymi przyprawami. Z czekoladą przygotujesz doskonałe wyroby formowane, a także ganache, musy czy sosy o niepowtarzalnym smaku. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z Wyspy Świętego Tomasza, odmiana Amelonado - dla uzyskania złożonego smaku. SAO THOME to ciemna czekolada o minimalnej zawartości kakao 70.0% i statusie kuwertury.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z wyspy Św. Tomasza, odmiana Amelonado (Forastero)), cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (70.0% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
70.0% - 39.4%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2276/544 kJ/kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 31.0 g
w tym cukry 27.0 g
Białko  8.5 g
Sól 0.02 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN SAO THOME:

 

FLORENTYNKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

BROWNIE DYNIOWE Z WANILIĄ

CHANTILLY Z CIEMNEJ CZEKOLADY

KREM BAWARSKI Z CIEMNEJ CZEKOLADY

Szczegóły produktu
CALLEBAUT72
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
SAOTHOME-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN SAO THOME
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
MOCNY | NUTY CZERWONYCH I ŻÓŁTYCH OWOCÓW
BARWA
INTENSYWNA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CIEMNA CZEKOLADA | DARK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYSPY ŚW. TOMASZA |ODMIANA AMELONADO (FORASTERO)
ZAWARTOŚĆ KAKAO
70.0 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
39.4 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BARRYCALLEBAUT50

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 303,00 zł

121,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT16

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 67.4% MADAGASCAR SINGLE ORIGIN CHD-Q67MAD-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 340,50 zł

136,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT17

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CZEKOLADA CIEMNA 66.8% BRAZIL SINGLE ORIGIN CHD-Q68BRA-E4-U70 CALLEBAUT

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

Cena 255,00 zł

102,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: DAWN05(1)

Marka: DAWN FOODS

1 kg CHOCOLATE CHUNKS DARK DAWN FOODS kawałki ciemnej czekolady do zapiekania (produkt konfekcjonowany)

Kawałki czekolady, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnego rodzaju wypieków. Będą idealnym dodatkiem do babeczek, muffinek, brownie, ciasteczek, drożdżówek czy rogalików.

Cena 88,00 zł

88,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 247,00 zł

98,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT119

Marka: CALLEBAUT

400g CZEKOLADA RUBY 33,6% RECIPE N°RB1 CHR-R36RB12-E0-D94 CALLEBAUT

Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.

Cena 46,80 zł

117,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE