
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa:
Pektyna nisko metoksylowana amidowana (AML) z solami opóźniającymi i wapniem.
Opis: pektyna wykazuje działanie zagęszczające, żelujące, stabilizujące oraz emulgujące.
Pektyną należy wymieszać z cukrem, dodać do produktu energicznie mieszając, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu).
Odpowiednie środowisko dla działania pektyny:
- pH 3.5-3,7
- dodatek cukru minimum 40%
- dodatek kwasu
Pektyna wolno żelująca, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Tworzy nieprzezroczyste żele, odwracalne termicznie (40-60°C).
Składniki: pektyna amidowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan wapnia (E341iii).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie:
- 8-20 g/kg nappage;
- 30-40 g/kg spread owocowy + kwas cytrynowy
Kod produktu: 58030000
Dodatek na poziomie 0,5-2,0%.
Indeks: DEKORPOL1006
Marka: DEKORPOL
Indeks: PAVONI85
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: FOODCOLOURS55
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.