• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
  • 500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa

500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa

SOSA288

301,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa:

Pektyna nisko metoksylowana amidowana (AML) z solami opóźniającymi i wapniem.

Opis: pektyna wykazuje działanie zagęszczające, żelujące, stabilizujące oraz emulgujące.

Pektyną należy wymieszać z cukrem, dodać do produktu energicznie mieszając, doprowadzić do wrzenia,

na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu).

Odpowiednie środowisko dla działania pektyny:

- pH 3.5-3,7 

- dodatek cukru minimum 40%

- dodatek kwasu

Pektyna wolno żelująca, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.

Tworzy nieprzezroczyste żele, odwracalne termicznie (40-60°C).

Składniki: pektyna amidowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan wapnia (E341iii).

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 500 g

Dozowanie:

- 8-20 g/kg nappage;

- 30-40 g/kg spread owocowy + kwas cytrynowy

Kod produktu: 58030000

Dodatek na poziomie 0,5-2,0%.

Szczegóły produktu
SOSA288
28 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE