
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa:
Pektyna nisko metoksylowana amidowana (AML) z solami opóźniającymi i wapniem.
Opis: pektyna wykazuje działanie zagęszczające, żelujące, stabilizujące oraz emulgujące.
Pektyną należy wymieszać z cukrem, dodać do produktu energicznie mieszając, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu).
Odpowiednie środowisko dla działania pektyny:
- pH 3.5-3,7
- dodatek cukru minimum 40%
- dodatek kwasu
Pektyna wolno żelująca, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Tworzy nieprzezroczyste żele, odwracalne termicznie (40-60°C).
Składniki: pektyna amidowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan wapnia (E341iii).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie:
- 8-20 g/kg nappage;
- 30-40 g/kg spread owocowy + kwas cytrynowy
Kod produktu: 58030000
Dodatek na poziomie 0,5-2,0%.
Indeks: SILIKOMART32
Marka: SILIKOMART
Seria Pavoflex
Indeks: SILIKOMART637
Marka: SILIKOMART
Papierowe patyczki do lizaków w kolorze naturalnej bieli. Idealne do klasycznych lizaków, lizaków z izomaltu, czekolady i lizaków z ciasta (cake pop).
Indeks: BARIMA520
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: CHOCOVIC02
Marka: CHOCOVIC
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.