- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 szt. GŁOWA KLAUNA 30331 MODECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
-
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
-
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
-
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
-
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
-
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
-
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
-
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
-
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
-
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
-
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
-
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Foremka głowa klauna pozwala na łatwe przygotowanie dekoracji o wymiarach około 5 x 6 cm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | GŁOWA KLAUNA |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
NUMER KATALOGOWY | 30331 |
WYMIARY FOREMKI | 7 X 7 CM |
WYMIARY WZORU | OKOŁO 7 X 7 CM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | ZIELONY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | UNIWERSALNA |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
-
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
-
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
-
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
-
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
-
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Indeks: MODECOR595
Marka: MODECOR
1kg BIAŁA Masa cukrowa do MODELOWANIA kwiatów Gum Paste 25489 Modecor
Masa cukrowa do modelowania.
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka z ostrzem z tworzywa 120 x 100 mm kolor kości słoniowej 37083 Thermohauser
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa z tworzywa 216 x 128 mm kolor kości słoniowej 37053 Thermohauser
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: MODECOR506
Marka: MODECOR
1 szt. WIELKANOCNY ZAJĄCZEK 3 WZORY 30337 MODECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: MODECOR311
Marka: MODECOR
Rurki - wsporniki do stelaża tortu 50 szt. 30358 Modecor
Rurki - wsporniki do stelaża tortu
Indeks: THERMOHAUSER443
Marka: THERMOHAUSER
Zestaw rękaw cukierniczy + adapter + 14 końcówek do dekoracji 31841 Thermohauser
Indeks: PAVONI104
Marka: PAVONI ITALIA
CH4 S 22 x 42 mm szpatułka do wąskich liści z czekolady Pavoni
Indeks: TALA96
Marka: TALA
Rękaw cukierniczy dwukomorowy z tylką 10A00985 Tala
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni roboczych.
Indeks: TESCOMA113
Marka: TESCOMA
FOREMKA DO KOLOROWYCH KORPUSÓW TORTÓW 623328 TESCOMA szablon do wykrawania i wylewania ciasta
Foremka do tworzenia wyjątkowych i kolorowych tortów. Idealnie sprawdzi się do przygotowywania urodzinowych tortów dla dzieci. Przeznaczona jest przede wszystkim do tworzenia tortu tęczowego oraz w formie szachownicy. Do opakowania załączone są szczegółowe instrukcje wraz z przepisami.
Indeks: INNE23
3 szt. ŚNIEŻYNKI - zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania dekoracji - śr. 25/40/55 mm
Zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej, ciasta i marcepanu >>> płatki śniegu w trzech rozmiarach.
Indeks: MASONCASH35
Marka: MASON CASH
Wykrojnik Falbanka drobna do masy cukrowej - garett frill Mason Cash
Wykrawacz ze zworem falbanki
Indeks: MASONCASH32
Marka: MASON CASH
Wykrojnik Falbana do masy cukrowej - crinoline frill Mason Cash
Indeks: LEDUVEL61
Marka: TALA
Zestaw do dekoracji worek + 6 końcówek + szczoteczka + skrobka trójkątna 10A09927 Tala
Indeks: PODKŁADYCUK23
STEMPLE ALFABET - MAŁE LITERY zestaw stempli z tworzywa do dekoracji cukierniczych
Sposób na idealny napis na torcie? Wypróbuj zestaw stempli - małe litery - który pozwala na tworzenie dekoracyjnych napisów na Twoich słodkich wyrobach!
Indeks: MODECOR371
Marka: MODECOR
NATURA SILICONE DESIGN MOULD 30711 MODECOR mata silikonowa do tłoczonych dekoracji z masy cukrowej
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Indeks: MODECOR506
Marka: MODECOR
1 szt. WIELKANOCNY ZAJĄCZEK 3 WZORY 30337 MODECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: INNE22
3 szt. PŁATKI ŚNIEGU - zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania dekoracji - śr. 25/40/55 mm
Zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej, ciasta i marcepanu >>> płatki śniegu w trzech rozmiarach.
Indeks: VEXTON03
4 szt. GRZEBIENIE DO DEKORACJI TORTÓW - zestaw różowych skrobek z ząbkami w rożnych wzorach
Zestaw skrobek z ząbkami do dekoracji domowych tortów.