Indeks: PERNIGOTTI169
Marka: PERNIGOTTI
3,5kg VARIEGATO AMARENA pasta do przekładania kwaśna wiśnia 12095034 Pernigotti
Słodka i bardzo pomarańczowa pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową. Doskonała do urozmaicania smaków lodów oraz nadziewania wyrobów cukierniczych.
Słodka pasta variegato z kandyzowaną skórką pomarańczową - idealna do urozmaicania smaków lodów, dekorowania i przekładania oraz jako nadzienie do wyrobów cukierniczych. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych o kremowej konsystencji i bardzo przyjemnym smaku. Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Stosowana jako pasta variegato do dekorowania i przekładania używana jest na zasadzie quantum satis - według uznania.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Pasta z kandyzowanymi owocami do lodów i cukiernictwa (półprodukt w paście z kandyzowaną skórką pomarańczową - do przekładania lodów rzemieślniczych, nadziewania semifreddo oraz wyrobów cukierniczych).
Składniki: syrop glukozowy, kandyzowana skórka pomarańczowa (23%) (skórka pomarańczy, suszony syrop glukozowy, cukier), cukier, woda, dekstroza, skoncentrowany sok pomarańczowy (3.5%), skrobia modyfikowana (E1422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: kurkuma, karoteny (E160), antocyjany (E163), naturalny aromat, naturalny aromat pomarańczowy; może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, orzechów włoskich i pistacji oraz ich pochodnych; produkt wegański; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA VARIEGATO ARANCIA | quantum satis (według uznania) |
MIESZANKA BAZOWA | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1147/270 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 67.0 g |
w tym cukry | 50.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 1.8 g |
CECHY/CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
CAŁKOWITA ZAWARTOŚĆ BAKTERII | < 5.000 ufc/g |
PLEŚNIE | < 100 ufc/g |
DROŻDŻE | < 100 ufc/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 ufc/g |
GRONKOWIEC ZŁOCISTY | < 20 ufc/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Indeks: PERNIGOTTI169
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI303
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI228
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem pistacjowy o kremowej konsystencji, atrakcyjnej zielonej barwie i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: PERNIGOTTI259
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI252
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI147
Marka: BABBI
Pasta Variegato z KANDYZOWANYM IMBIREM do przekładania lodów.
Indeks: DAWN127
Marka: Dawn
Indeks: PERNIGOTTI210
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: CALLEBAUT41
Marka: CALLEBAUT
TERMIN PRZYDATNOŚCI PRODUKTU DO 19/11/2019
Indeks: PERNIGOTTI291
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI210
Marka: BABBI
Brzoskwiniowa pasta variegato z kawałkami owoców - doskonały smak bez dodatku cukru - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI311
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI105
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Indeks: BABBI54
Marka: BABBI
Variegato pasta limonkowa z kawałkami kandyzowanej skórki cytryny - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI236
Marka: BABBI
Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych na bazie aromatycznego karmelu. Dodatek smakowy do lodów karmelowych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL264
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL58(1)
Marka: COMPRITAL