
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa:
Opis: środek zagęszczający, środek żelujący, substancja stabilizująca.
Należy rozpuszczać w zimnej wodzie stopniowo ogrzewając.
Guma konjac nie rozpuszcza się w rozpuszczalnikach organicznych.
Proszek o barwie białej do kremowej do jasnobrązowej.
Rozpuszczalność: Dysperguje w gorącej lub zimnej wodzie, tworząc bardzo lepki roztwór o pH między 4,0 a 7,0.
Tworzenie żelu: Dodaj 5 ml 4% roztworu boranu sodu do 1% roztworu próbki w probówce i energicznie wstrząśnij. Tworzy się żel.
Powstawanie żelu stabilnego termicznie: Przygotować 2% roztwór próbki, ogrzewając ją we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut,
z ciągłym mieszaniem, a następnie ochłodzić roztwór do temperatury pokojowej. Dla każdego g próbki użytej do przygotowania
30 g 2% roztworu, dodać 1 ml 10% roztworu węglanu potasu do całkowicie uwodnionej próbki w temperaturze otoczenia.
Ogrzewać mieszaninę w łaźni wodnej do 85 ° C i utrzymywać przez 2 godziny bez mieszania. W tych warunkach powstaje żel stabilny termicznie.
Składniki: guma konjac (siarczyny) E425i.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 600 g
Dozowanie: 0,5-5 g/kg
Kod produktu: 58050060
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients