Indeks: SOSA225
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR EN POLVO 37872 SOSA INGREDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
600g GOMA KONJAC substancja zagęszczająca i stabilizująca 58050060 Sosa:
Opis: środek zagęszczający, środek żelujący, substancja stabilizująca.
Należy rozpuszczać w zimnej wodzie stopniowo ogrzewając.
Guma konjac nie rozpuszcza się w rozpuszczalnikach organicznych.
Proszek o barwie białej do kremowej do jasnobrązowej.
Rozpuszczalność: Dysperguje w gorącej lub zimnej wodzie, tworząc bardzo lepki roztwór o pH między 4,0 a 7,0.
Tworzenie żelu: Dodaj 5 ml 4% roztworu boranu sodu do 1% roztworu próbki w probówce i energicznie wstrząśnij. Tworzy się żel.
Powstawanie żelu stabilnego termicznie: Przygotować 2% roztwór próbki, ogrzewając ją we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut,
z ciągłym mieszaniem, a następnie ochłodzić roztwór do temperatury pokojowej. Dla każdego g próbki użytej do przygotowania
30 g 2% roztworu, dodać 1 ml 10% roztworu węglanu potasu do całkowicie uwodnionej próbki w temperaturze otoczenia.
Ogrzewać mieszaninę w łaźni wodnej do 85 ° C i utrzymywać przez 2 godziny bez mieszania. W tych warunkach powstaje żel stabilny termicznie.
Składniki: guma konjac (siarczyny) E425i.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 600 g
Dozowanie: 0,5-5 g/kg
Kod produktu: 58050060
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.