Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
BASE CIOCCOLATO VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich sorbetów czekoladowych. Wysoka zawartość kakao pozwala uzyskać sorbety o intensywnym smaku i barwie. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Gotowa do użycia mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą - dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem mrożenia. Czekoladowe lody wegańskie można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: dekstroza, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktoza, czekolada w proszku (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa, cukier), błonnik roślinny, skrobia, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości mleka i produktów pochodzących z mleka oraz soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CIOCCOLATO VEGANA
1500 g
670 g
CIEPŁA WODA
2500 g
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1556/372 kJ/kcal
Tłuszcz
6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4.1 g
Węglowodany
65.4 g
w tym cukry
60.1 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
11.1 g
Białko
7.3 g
Sól
0.4 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL230
Opis
NUMER KATALOGOWY
P374C
NAZWA HANDLOWA
BASE CIOCCOLATO VEGANA
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.0 kg (6 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO PRODUKCJI WEGAŃSKICH SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
1.5 kg base cioccolato vegana + 2.5 kg ciepłej wody
DOZOWANIE
670 g/l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.