1.5 kg BASE CIOCCOLATO VEGANA P374C COMPRITAL kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

COMPRITAL230

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 112,01 zł Do 35,37 zł
117,90 zł
Brutto

78,60 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASE CIOCCOLATO VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich sorbetów czekoladowych. Wysoka zawartość kakao pozwala uzyskać sorbety o intensywnym smaku i barwie. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Gotowa do użycia mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą - dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem mrożenia. Czekoladowe lody wegańskie można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody). 

Składniki: dekstroza, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktoza, czekolada w proszku (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa, cukier), błonnik roślinny, skrobia, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości mleka i produktów pochodzących z mleka oraz soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CIOCCOLATO VEGANA 1500 g 670 g
CIEPŁA WODA 2500 g 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1556/372 kJ/kcal
Tłuszcz 6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.1 g
Węglowodany 65.4 g
w tym cukry 60.1 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 11.1 g
Białko 7.3 g
Sól 0.4 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL230

Opis

NUMER KATALOGOWY
P374C
NAZWA HANDLOWA
BASE CIOCCOLATO VEGANA
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.0 kg (6 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO PRODUKCJI WEGAŃSKICH SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
1.5 kg base cioccolato vegana + 2.5 kg ciepłej wody
DOZOWANIE
670 g/l wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY SPECJALNE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI08

Marka: BABBI

1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Cena 196,20 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI60

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE EXTRANERO 12093771 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 200,07 zł Cena podstawowa 210,60 zł

111,15 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI173

Marka: BABBI

1.64 kg ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 14849 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Cena 221,40 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: COMPRITAL01

Marka: COMPRITAL

2.5 kg BASE CREMERIA 50 B158A COMPRITAL mieszanka bazowa do lodów mlecznych o niskim dozowaniu

Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.

Cena 231,00 zł

92,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: COMPRITAL45

Marka: COMPRITAL

2.5 kg CREMOSA 10 B171 COMPRITAL mieszanka bazowa do lodów mlecznych wzbogacona w białka roślinne

Baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania na gorąco - niskie dozowanie. Wzbogacona w białka roślinne (sojowe).

Cena 366,00 zł

146,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL04

Marka: COMPRITAL

1 kg INTEGRA FIBRE P152 COMPRITAL integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy

Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.

Cena 85,90 zł

85,90 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE