Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
1.64 kg ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 14849 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Opis produktu
MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów czekoladowych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą (w zależności od receptury). Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych - z czekolady i kakao pochodzących z Ekwadoru i Dominikany. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka może być stosowana zarówno w procesie na zimno jak i na ciepło (dla uzyskania najlepszych efektów zalecane jest stosowanie wody o temperaturze około 65°C). Doskonale sprawdzi się do lodów wegańskich.
Składniki: czekolada Ecuador w proszku (46.6%) (pasta kakaowa (72%), cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322)), fruktoza, odtłuszczone kakao z Santo Domingo (11.1%), suszony syrop glukozowy, maltodekstryna, włókna roślinne, substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) | |
WODA (ZALECANA TEMPERATURA 65°C) | 2000 g |
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO | 1640 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1876/449 kJ/kcal |
Tłuszcz | 20.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.0 g |
Węglowodany | 56.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
Białko | 6.7 g |
Sól | 0.06 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 52.8 % |
TŁUSZCZ | 19.5 % |
SUCHA MASA | 98.4 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.48.49
- NAZWA HANDLOWA
- ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO
- MASA NETTO
- 1.64 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 8.2 kg (5 x 1.64 kg) KARTON
- RODZAJ
- KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
- AROMAT
- CZEKOLADOWY
- SMAK
- CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- PRZEZNACZENIE
- SORBETY CZEKOLADOWE
- ZASTOSOWANIE
- SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
- DOZOWANIE
- 1.64 kg bazy + 2.0 kg wody
- POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
- ECUADOR | SANTO DOMINGO
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK