kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • kompletna mieszanka do sporządzania sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich
  • produkt pozwala na produkcję czekoladowych lodów wegańskich

1.64 kg ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 14849 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych

BABBI173

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

232,88 zł
Brutto

142,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów czekoladowych. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem lub wodą (w zależności od receptury). Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych - z czekolady i kakao pochodzących z Ekwadoru i Dominikany. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka może być stosowana zarówno w procesie na zimno jak i na ciepło (dla uzyskania najlepszych efektów zalecane jest stosowanie wody o temperaturze około 65°C). Doskonale sprawdzi się do lodów wegańskich.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: czekolada Ecuador w proszku (46.6%) (pasta kakaowa (72%), cukier, emulgator: lecytyna sojowa (E322)), fruktoza, odtłuszczone kakao z Santo Domingo (11.1%), suszony syrop glukozowy, maltodekstryna, włókna roślinne, substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
WODA (ZALECANA TEMPERATURA 65°C) 2000 g
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO 1640 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1876/449 kJ/kcal
Tłuszcz 20.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 12.0 g
Węglowodany 56.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 6.7 g
Sól 0.06 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 52.8 %
TŁUSZCZ 19.5 %
SUCHA MASA 98.4 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI173

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.49
NAZWA HANDLOWA
ARMONIA ECUADOR Y SANTO DOMINGO
MASA NETTO
1.64 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8.2 kg (5 x 1.64 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
AROMAT
CZEKOLADOWY
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
DOZOWANIE
1.64 kg bazy + 2.0 kg wody
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
ECUADOR | SANTO DOMINGO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE CIOCCOLATI
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI08

Marka: BABBI

1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Cena 216,00 zł

120,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI60

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE EXTRANERO 12093771 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 270,18 zł Cena podstawowa 284,40 zł

150,10 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI134

Marka: PERNIGOTTI

1.9 kg PUROFONDENTE FAST 12093781 PERNIGOTTI kompletna baza do klasycznych lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 252,70 zł

133,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI150

Marka: PERNIGOTTI

1.8 kg PUROFONDENTE SINGLE ORIGIN SANTO DOMINGO 12093751 PERNIGOTTI kompletna baza do produkcji lodów czekoladowych

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów (z kakao pochodzącego z Santo Domingo). Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.

Cena 306,00 zł

170,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE