- Nowy

17.09.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym.
BASI LATTE - to seria półproduktów w proszku przeznaczonych do produkcji tradycyjnych lodów mlecznych (stanowią podstawę w procesie produkcji). Mieszanki tworzone są z wyselekcjonowanych i starannie dobranych składników - bogate w białka mleka oraz inne składniki pochodzące z mleka. Zapewniają lodom bogatą i zrównoważoną strukturę oraz doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie.
BASE BABBI 250 C/F LACTOSE FREE - to doskonale zbilansowana baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym. Skład bogaty w białka mleka zapewnia lodom doskonałą strukturę, objętość oraz smarowność. Lody są łatwe do nakładania i charakteryzują się wysoką stabilnością podczas przechowywania w witrynie.
*bazy do lodów mlecznych pakowane są w torby aluminiowe o masie netto 1.0 kg - opakowanie zbiorcze to 8 opakowań po 1.0 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 8.0 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: olej kokosowy, odtłuszczone mleko bez laktozy w proszku, dekstroza, suszony syrop glukozowy, włókna roślinne (błonnik roślinny), białka mleka, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), guma tara (E417), fosforan potasu (E340), substancje emulgujące: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E47ab), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), maltodekstryna, mąka sojowa, sól, skrobia modyfikowana, aromaty naturalne; może zawierać śladowe ilości jaj oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
WODA | 1000 g |
CUKIER | 250 g |
BASE BABBI 250 C/F LACTOSE FREE | 250 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1950/467 kJ/kcal |
Tłuszcz | 25.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.0 g |
Węglowodany | 46.0 g |
w tym cukry | 30.0 g |
Białko | 12.0 g |
Sól | 0.93 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 41.4 % |
TŁUSZCZ | 22.8 % |
SUCHA MASA | 95.8 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: BABBI115
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Indeks: PERNIGOTTI258
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Indeks: BABBI221
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.
17.09.2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Baza do produkcji lodów mlecznych bez laktozy. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, nie zawiera laktozy oraz glutenu. Przeznaczona do łączenia z wodą i stosowania w procesie zimnym lub gorącym.