Stalowa gałkownica do lodów z powłoką non-stick i czerwonym uchwytem z tworzywa. Seria profesjonalnych łyżek do nakładania lodów z powłoką zapobiegającą przywieraniu i ergonomicznym uchwytem z tworzywa w kolorze czerwonym. Pozwalają na tworzenie perfekcyjnych porcji lodów oraz dekoracyjne serwowanie potraw i deserów.
1.35 kg BASE VEGAN 12091640 PERNIGOTTI baza do produkcji lodów wegańskich
Półprodukt w proszku do produkcji wegańskich lodów metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - wystarczy połączyć z wodą w odpowiednich proporcjach. Pozwala uzyskać wysokiej jakości lody bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Opis produktu
Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach. Półprodukt w proszku do produkcji lodów rzemieślniczych.
![]()
Składniki: fruktoza, mąka ryżowa, błonnik roślinny, maltodekstryna, tłuszcz roślinny (kokosowy), suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), naturalny aromat, białka grochu; produkt wegański; produkt bezglutenowy; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES ZIMY LUB GORĄCY) | |
| GORĄCA WODA | 2500 ml |
| BAZA | 1350 g |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1759/419 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 12.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.0 g |
| Węglowodany | 68.0 g |
| w tym cukry | 36.0 g |
| Białko | 1.8 g |
| Sól | 0.06 g |
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
| CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE | < 5.000 jtk/g |
| PLEŚNIE | < 100 jtk/g |
| DROŻDŻE | < 100 jtk/g |
| ENTEROBAKTERIE | < 100 jtk/g |
| STAPHYLOCOCCUS AUREUS | < 20 jtk/g |
| SALMONELLA | nieobecna w 25 g |
![]()
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.
![]()
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12091640
- NAZWA HANDLOWA
- BASE VEGAN
- MASA NETTO
- 1.35 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 10.8 kg (8 x 1.35 kg) KARTON
- RODZAJ
- BAZA DO LODÓW WEGAŃSKICH
- BARWA
- BIAŁA
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W ZIMNEJ LUB GORĄCEJ WODZIE
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- PRODUKCJA LODÓW WEGAŃSKICH
- ZASTOSOWANIE
- PRODUKCJA TRADYCYJNA
- DOZOWANIE
- 1.35 kg (baza) + 2.5 l (gorąca woda)
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 18 - 20 °C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- VEGAN