Baza wegańska, to mieszanka do produkcji lodów metodą tradycyjną zawierająca wyłącznie składniki pochodzenia roślinnego (bez dodatku oleju palmowego). Mieszanka (przed umieszczeniem w maszynie do lodów) wymaga jedynie połączenia z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach. Półprodukt w proszku do produkcji lodów rzemieślniczych.

Składniki: fruktoza, mąka ryżowa, błonnik roślinny, maltodekstryna, tłuszcz roślinny (kokosowy), suszony syrop glukozowy, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma tara (E417), naturalny aromat, białka grochu; produkt wegański; produkt bezglutenowy; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES ZIMY LUB GORĄCY) |
| GORĄCA WODA |
2500 ml |
| BAZA |
1350 g |

| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
1759/419 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
12.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
10.0 g |
| Węglowodany |
68.0 g |
| w tym cukry |
36.0 g |
| Białko |
1.8 g |
| Sól |
0.06 g |


| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA |
| CAŁKOWITE OBCIĄŻENIE BAKTERYJNE |
< 5.000 jtk/g |
| PLEŚNIE |
< 100 jtk/g |
| DROŻDŻE |
< 100 jtk/g |
| ENTEROBAKTERIE |
< 100 jtk/g |
| STAPHYLOCOCCUS AUREUS |
< 20 jtk/g |
| SALMONELLA |
nieobecna w 25 g |

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem WE 1881/2006 i jego późniejszymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczenia w żywności.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.



