Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.
1.25 kg RISO NATURA BASE STEVIA 14824 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzonych stewią
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Opis produktu
FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości. RISO NATURA - to seria produktów do sporządzania certyfikowanych lodów bezglutenowych oraz wegańskich. Mieszanki przeznaczone są do produkcji pysznych lodów ryżowych i sojowych.
RISO NATURA BASE STEVIA - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji certyfikowanych lodów bezglutenowych i wegańskich bez dodatku cukru. Skład mieszanki bazuje na ryżu oraz białkach pozyskiwanych z soi. Produkt pozwala na szybką i łatwą produkcję lodów, które mogą być oznaczane jako produkt bezglutenowy, przyjazny dla wegan bez dodatku cukru (zawierający naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące - poliole, glikozydy stewiolowe). Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Neutralny smak bazy (bez dodatku aromatów) doskonale podkreśla aromat dodawanych past i stosowanych variegatur. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. Wskazówka od producenta - poliole rozpuszczają się w zimnej wodzie, jednak wymagają dłuższego czasu rozpuszczania - zaleca się odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem ubijania. Produkty w proszku z serii B-FREE powinny być bardzo starannie i dokładnie mieszane - w celu uzyskania najlepszego efektu producent sugeruje stosowanie ciepłej wody lub mleka (zależnie od receptury) o temperaturze 40°C.
Składniki: substancje słodzące: maltitol (E965), erytrytol (E968), ryż, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), fosforan potasu (E340), skrobia modyfikowana (E1442), skrobia z tapioki, włókna roślinne, maltodekstryna, białka sojowe, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472a), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), mąka sojowa, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe (E960); może zawierać jaja oraz ich pochodne; produkt bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące cukry; zawiera substancje słodzące - nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - PROCES NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO | |
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA | 2500 g |
PASTA SMAKOWA | 375 g |
RISO NATURA BASE STEVIA | 1250 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1321/316 kJ/kcal |
Tłuszcz | 11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.0 g |
Węglowodany | 63.0 g |
w tym cukry | 5.0 g |
Poliole | 31.0 g |
Białko | 1.2 g |
Błonnik | 4.9 g |
Sól | 0.3 g |
DANE ANALITYCZNE | |
CUKRY | 4.9 % |
TŁUSZCZ | 10.7 % |
SUCHA MASA | 98.2 % |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 1.48.24
- NAZWA HANDLOWA
- RISO NATURA BASE STEVIA
- MASA NETTO
- 1.25 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 7.5 kg (6 x 1.25 kg) KARTON
- RODZAJ
- KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
- RODZAJ
- BAZA DO LODÓW RYŻOWYCH I SOJOWYCH
- SMAK
- NEUTRALNY | SŁODKI
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- PRZEZNACZENIE
- SZYBKA I ŁATWA PRODUKCJA LODÓW CERTYFIKOWANYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA ZIMNO I NA CIEPŁO
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW WEGAŃSKICH | BEZGLUTENOWYCH | BEZ DODATKU CUKRU
- DOZOWANIE
- 1.25 kg baza + 2.5 kg woda + 0.375 kg pasta smakowa
- APLIKACJE
- LODY BEZGLUTENOWE | WEGAŃSKIE | BEZ DODATKU CUKRU
- APLIKACJE
- LODY SMAKOWE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- RISO NATURA
- CERTYFIKATY
- VEGAN OK
- CERTYFIKATY
- AIC
- CERTYFIKATY
- SUGAR FREE
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE