kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych bez dodatku sacharozy
  • kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych bez dodatku sacharozy
  • baza pozwala na produkcję lodów przyjaznych dla wegan i wegetarian

1.25 kg RISO NATURA FIOR DI RISO 11720 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzona fruktozą

BABBI221

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.

141,25 zł
Brutto

113,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 8.00%

W magazynie: 0

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości. RISO NATURA - to seria produktów do sporządzania certyfikowanych lodów bezglutenowych oraz wegańskich. Mieszanki przeznaczone są do produkcji pysznych lodów ryżowych i sojowych.

RISO NATURA FIOR DI RISO - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji wegańskich i bezglutenowych lodów dla najbardziej wymagających konsumentów. Baza to produkt w 100% roślinny - nie zawiera cholesterolu ani tłuszczów pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera cukru - sacharozy, słodki smak lodów uzyskiwany jest dzięki zastosowaniu fruktozy (cukru prostego o niskim współczynniku wchłaniania). Dodatkowo baza nie zawiera glutenu oraz laktozy - posiada certyfikat AIC (produkt bezglutenowy wymieniony w katalogu żywności włoskiego stowarzyszenia chorych na celiakię). Lody sporządzane na bazie RISO NATURA FIOR DI RISO mogą być spożywane przez osoby chore na celiakię oraz osoby z nietolerancją laktozy. Dopracowany skład mieszanki oparty na ryżu, bez dodatku uwodornionych tłuszczów roślinnych i sztucznych barwników - wzbogacony w błonnik roślinny (rozpuszczalne frakcje błonnika roślinnego wpływają korzystnie na pracę przewodu pokarmowego - po przez pozytywny wpływ na florę bakteryjną w jelitach).

Stosowanie bazy pozwala na szybką i łatwą produkcję bezglutenowych lodów wegańskich bez dodatku sacharozy. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Mleczny smak bazy doskonale łączy się z pastami aromatycznymi i pastami do przekładania. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. 

Składniki: fruktoza, ryż (30%), olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, rozpuszczalny błonnik roślinny, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), substancje zagęszczające: karagen (E407), sól, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), aromat; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi oraz ich pochodnych. Informacja dla alergików - lody wytwarzane zgodnie z recepturą zawierają śladowe ilości produktów ubocznych z mleka - poniżej 0.15%, a także w lodach tradycyjnych - 30% ryżu, w lodach z automatu - 10% ryżu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - PROCES NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
RISO NATURA FIOR DI RISO 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2012/479 kJ/kcal
Tłuszcz 19.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17.0 g
Węglowodany 76.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 2.1 g
Sól 0.26 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 52.7 %
TŁUSZCZ 18.1 %
SUCHA MASA 98.3 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI221

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.17.20
NAZWA HANDLOWA
RISO NATURA FIOR DI RISO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
AROMAT
MLECZNY | LEKKO ŚMIETANKOWY
SMAK
SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW TRADYCYJNYCH I LODÓW Z AUTOMATU
ZASTOSOWANIE
SZYBKA I ŁATWA PRODUKCJA LODÓW
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW BEZ DODATKU SACHAROZY
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW WEGAŃSKICH I BEZGLUTENOWYCH
DOZOWANIE
1.25 kg baza + 2.5 kg woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
RISO NATURA
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
BEZ DODATKU SACHAROZY
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI115

Marka: BABBI

1.25 kg RISO NATURA BASE STEVIA 14824 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzonych stewią

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.

Cena 160,63 zł

128,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI216

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LatteLatte Yogurt B-Free 1470179 Babbi - kompletna mieszanka do lodów jogurtowych - bez dodatku cukru

favorite_border favorite

Kompletna mieszanka do sporządzania lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Przeznaczona do łączenia z mlekiem w odpowiednich proporcjach w procesie na zimno.

Cena 115,63 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI222

Marka: BABBI

1.25 kg FRUTTAFRUTTA MATCHA B-FREE 11607 BABBI kompletna baza do sorbetów bez dodatku cukru

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów o smaku zielonej herbaty (Matcha) bez dodatku cukru.

Cena 126,25 zł

101,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI196

Marka: BABBI

1 kg BASE LATTE B-FREE 14853 BABBI kompletna baza do produkcji lodów mlecznych bez dodatku cukru

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące). 

Cena 109,00 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE