• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych bez dodatku sacharozy
  • kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych bez dodatku sacharozy
  • baza pozwala na produkcję lodów przyjaznych dla wegan i wegetarian

1.25 kg RISO NATURA FIOR DI RISO 11720 BABBI kompletna baza do lodów wegańskich i bezglutenowych słodzona fruktozą

BABBI221

Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 130,63 zł Do 55,00 zł
137,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

FREE FROM "WOLNE OD" - to seria produktów stworzonych z dbałości o klientów i ich stale zmieniające się nawyki żywieniowe. Z połączenia tradycji i innowacji powstały produkty "bez laktozy", "bez dodatku cukru", czy wegańskie - nowa odsłona produktów bez utraty smaku i jakości. RISO NATURA - to seria produktów do sporządzania certyfikowanych lodów bezglutenowych oraz wegańskich. Mieszanki przeznaczone są do produkcji pysznych lodów ryżowych i sojowych.

RISO NATURA FIOR DI RISO - to doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji wegańskich i bezglutenowych lodów dla najbardziej wymagających konsumentów. Baza to produkt w 100% roślinny - nie zawiera cholesterolu ani tłuszczów pochodzenia zwierzęcego. Nie zawiera cukru - sacharozy, słodki smak lodów uzyskiwany jest dzięki zastosowaniu fruktozy (cukru prostego o niskim współczynniku wchłaniania). Dodatkowo baza nie zawiera glutenu oraz laktozy - posiada certyfikat AIC (produkt bezglutenowy wymieniony w katalogu żywności włoskiego stowarzyszenia chorych na celiakię). Lody sporządzane na bazie RISO NATURA FIOR DI RISO mogą być spożywane przez osoby chore na celiakię oraz osoby z nietolerancją laktozy. Dopracowany skład mieszanki oparty na ryżu, bez dodatku uwodornionych tłuszczów roślinnych i sztucznych barwników - wzbogacony w błonnik roślinny (rozpuszczalne frakcje błonnika roślinnego wpływają korzystnie na pracę przewodu pokarmowego - po przez pozytywny wpływ na florę bakteryjną w jelitach).

Stosowanie bazy pozwala na szybką i łatwą produkcję bezglutenowych lodów wegańskich bez dodatku sacharozy. Sporządzane na bazie lody charakteryzują się kremową konsystencją, doskonałą stabilnością oraz czystym słodkim smakiem. Mleczny smak bazy doskonale łączy się z pastami aromatycznymi i pastami do przekładania. Baza może być stosowana zarówno w procesie na ciepło jak i na zimno. 

Składniki: fruktoza, ryż (30%), olej kokosowy, suszony syrop glukozowy, rozpuszczalny błonnik roślinny, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma guar (E412), substancje zagęszczające: karagen (E407), sól, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), aromat; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi oraz ich pochodnych. Informacja dla alergików - lody wytwarzane zgodnie z recepturą zawierają śladowe ilości produktów ubocznych z mleka - poniżej 0.15%, a także w lodach tradycyjnych - 30% ryżu, w lodach z automatu - 10% ryżu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - PROCES NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
RISO NATURA FIOR DI RISO 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2012/479 kJ/kcal
Tłuszcz 19.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17.0 g
Węglowodany 76.0 g
w tym cukry 49.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 2.1 g
Sól 0.26 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 52.7 %
TŁUSZCZ 18.1 %
SUCHA MASA 98.3 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (39)_1.png

Szczegóły produktu
BABBI221
7 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.17.20
NAZWA HANDLOWA
RISO NATURA FIOR DI RISO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA DO LODÓW
AROMAT
MLECZNY | LEKKO ŚMIETANKOWY
SMAK
SŁODKI
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO PRODUKCJI LODÓW TRADYCYJNYCH I LODÓW Z AUTOMATU
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW WEGAŃSKICH I BEZGLUTENOWYCH
ZASTOSOWANIE
SZYBKA I ŁATWA PRODUKCJA LODÓW
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW BEZ DODATKU SACHAROZY
DOZOWANIE
1.25 kg baza + 2.5 kg woda
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
RISO NATURA
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
BEZ DODATKU SACHAROZY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: COMPRITAL02

Marka: COMPRITAL

2.5 kg PERFECTA B022 COMPRITAL baza stabilizująca o niskim dozowaniu - do lodów i sorbetów owocowych

Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja). 

Cena 196,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE