• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1.5 kg BASE CIOCCOLATO VEGANA P374C COMPRITAL kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

COMPRITAL230

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
6 112,01 zł Do 35,37 zł
117,90 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

BASE CIOCCOLATO VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich sorbetów czekoladowych. Wysoka zawartość kakao pozwala uzyskać sorbety o intensywnym smaku i barwie. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Gotowa do użycia mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą - dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem mrożenia. Czekoladowe lody wegańskie można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody). 

Składniki: dekstroza, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktoza, czekolada w proszku (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa, cukier), błonnik roślinny, skrobia, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości mleka i produktów pochodzących z mleka oraz soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CIOCCOLATO VEGANA 1500 g 670 g
CIEPŁA WODA 2500 g 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1556/372 kJ/kcal
Tłuszcz 6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.1 g
Węglowodany 65.4 g
w tym cukry 60.1 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 11.1 g
Białko 7.3 g
Sól 0.4 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL230

Opis

NUMER KATALOGOWY
P374C
NAZWA HANDLOWA
BASE CIOCCOLATO VEGANA
MASA NETTO
1.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.0 kg (6 x 1.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA DO PRODUKCJI WEGAŃSKICH SORBETÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
CIEMNA CZEKOLADA | KAKAO
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
SORBETY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO (PASTERYZATOR LUB DODANIE CIEPŁEJ WODY)
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
DOZOWANIE
670 g/l wody
DOZOWANIE
1.5 kg base cioccolato vegana + 2.5 kg ciepłej wody
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY SPECJALNE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: P%BABBI66(1)

Marka: BABBI

1kg BASE EASY 100 F 14829 BABBI baza do lodów mlecznych do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji)

PRODUKT Z TERMINEM 19/05/24 DO SPOŻYCIA Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).

Cena 70,00 zł Cena podstawowa 100,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI317

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL FRUTTI ROSSI 12091209 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak czerwone owoce

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 176,55 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE