
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
BASE CIOCCOLATO VEGANA - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do sporządzania wegańskich sorbetów czekoladowych. Wysoka zawartość kakao pozwala uzyskać sorbety o intensywnym smaku i barwie. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Gotowa do użycia mieszanka wymaga jedynie połączenia z ciepłą wodą - dla uzyskania najlepszych efektów producent zaleca odstawienie mieszanki na około 10 minut przed procesem mrożenia. Czekoladowe lody wegańskie można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami. Baza przeznaczona jest do stosowania w procesie na ciepło (z zastosowaniem pasteryzatora lub z dodatkiem ciepłej wody).
Składniki: dekstroza, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, fruktoza, czekolada w proszku (kakao w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masa kakaowa, cukier), błonnik roślinny, skrobia, substancje stabilizujące: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać śladowe ilości mleka i produktów pochodzących z mleka oraz soi; obecność alergenów jako składników została podana w składzie; wyprodukowano w zakładzie, w którym stosuje się mleko i produkty pochodzące z mleka, jaja, soję oraz orzechy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | ||
BASE CIOCCOLATO VEGANA | 1500 g | 670 g |
CIEPŁA WODA | 2500 g | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1556/372 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.1 g |
Węglowodany | 65.4 g |
w tym cukry | 60.1 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 11.1 g |
Białko | 7.3 g |
Sól | 0.4 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Indeks: BABBI08
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: PERNIGOTTI60
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna mieszanka do produkcji intensywnie czekoladowych lodów. Przeznaczona do produkcji metodą tradycyjną. Mieszankę wystarczy połączyć z gorącą wodą w odpowiednich proporcjach i dokładnie wymieszać przy użyciu miksera.
Indeks: BABBI173
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Integrator do lodów oparty na utwardzonych tłuszczach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność i strukturę lodów. Pomaga uzyskać lody wysoko spiętrzone w witrynie.
Indeks: MODECOR566
Marka: MODECOR
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
Indeks: COMPRITAL95
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Baza do lodów mlecznych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Indeks: BABBI115
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Indeks: BABBI63
Marka: BABBI
Śmietankowa baza do sporządzania kremowych lodów mlecznych o delikatnym smaku. Mieszanka o wysokiej zawartości tłuszczów roślinnych z dodatkiem aromatu śmietankowego.
Indeks: PERNIGOTTI04
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
Indeks: BABBI196
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Indeks: BABBI66
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).
Indeks: PERNIGOTTI178
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.
Indeks: BABBI221
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku sacharozy. Mieszanka na bazie ryżu, słodzona fruktozą i wzbogacona w rozpuszczalny błonnik roślinny.
Indeks: COMPRITAL45
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych przeznaczona do stosowania na gorąco - niskie dozowanie. Wzbogacona w białka roślinne (sojowe).
Indeks: SEMPRE153
Marka: SEMPRE
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania aromatycznych sorbetów cytrynowych. Przygotowana na bazie naturalnych aromatów i soku z cytryny.
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o śmietankowym smaku - do produkcji lodów mlecznych. Pozwala uzyskać delikatne lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze.
Indeks: BABBI216
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.
Indeks: COMPRITAL78
Marka: COMPRITAL
Baza do lodów mlecznych o neutralnym smaku. Możliwa do stosowania w procesie ciepłym i zimnym. Pozwala uzyskać kremowe lody o doskonałej strukturze.
Indeks: PERNIGOTTI144
Marka: PERNIGOTTI
Specyficzna baza przeznaczona do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz lodów jogurtowych. Pozwala na uzyskanie kremowych i stabilnych lodów.
Indeks: BABBI157
Marka: BABBI
Neutralna baza pozwalająca na szybkie i proste przygotowanie semifreddo (które można przechowywać w tej samej temperaturze co lody tradycyjne). Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno.
Indeks: COMPRITAL242
Marka: COMPRITAL
Mieszanka do przygotowywania wegańskich lodów jogurtowych oraz wegańskiego jogurtu mrożonego. Przeznaczona do łączenia z ciepłą wodą.
Indeks: PERNIGOTTI93
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Indeks: COMPRITAL120
Marka: COMPRITAL
Innowacyjny półprodukt w proszku - mieszanka bazowa - pozwalający na produkcję stabilnych lodów i sorbetów alkoholowych o kremowej konsystencji.
Indeks: PERNIGOTTI246
Marka: PERNIGOTTI
Półprodukt w proszku do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców. Baza nie zawiera w składzie substancji emulgujących, tłuszczu oraz aromatów. Przeznaczona do stosowania w procesie na zimno oraz na ciepło.
Indeks: COMPRITAL01
Marka: COMPRITAL
Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.