Mieszanka bazowa do sporządzania lodów mlecznych o delikatnej strukturze i kremowej konsystencji. Możliwość stosowania w procesie ciepłym i zimnym - niskie dozowanie.
BASE CREMERIA 50 - to doskonale zbilansowana mieszanka podstawowa (bazowa) do produkcji lodów mlecznych. Przeznaczona do sporządzania delikatnych lodów o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Mleczny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju pastami aromatycznymi i dodatkami. Baza doskonale rozpuszcza się zarówno na zimno jak i na gorąco. Zalecane dozowanie produktu to 50 gramów na 1 litr mieszanki bazowej. Receptura z zastosowaniem bazy: 50 gramów bazy CREMERIA 50 + 250 gramów cukru + 1000 mililitrów mleka.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma celulozowa (karboksymetyloceluloza) (E466), aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
BASE CREMERIA 50
50 g
CUKIER
250 g
MLEKO
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1734/415 kJ/kcal
Tłuszcz
13.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.5 g
Węglowodany
57.0 g
w tym cukry
57.0 g
Białko
14.0 g
Sól
0.5 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL01
20 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B158A
NAZWA HANDLOWA
BASE CREMERIA 50
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10.0 kg (4 x 2.5 kg) KARTON
RODZAJ
BAZA MLECZNA O NISKIM DOZOWANIU
SMAK
MLECZNY | CHARAKTERYSTYCZNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO
DOZOWANIE
50 g baza + 250 g cukier + 1000 ml mleko
DOZOWANIE
50 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowana mieszanka bazowa do produkcji delikatnych lodów mlecznych. Pozwala uzyskać lody o kremowej konsystencji i doskonałej strukturze. Baza o niskim dozowaniu.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Pozwala na uzyskanie doskonałej podstawy do produkcji lodów o różnorodnych smakach.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Doskonale zbilansowana mieszanka stabilizująca do lodów owocowych i sorbetów. Baza o niskim dozowaniu gwarantująca najwyższą stabilność i trwałą strukturę lodów we wszystkich środowiskach (również tych najbardziej kwaśnych - cytryna, marakuja).
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Wysokowydajna baza do stabilizowania lodów owocowych, nie zawiera emulgatorów. Możliwa do stosowania w procesie na ciepło i na zimno. Pozwala na produkcję wegańskich lodów owocowych.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji lodów - bezglutenowych, wegańskich i bez dodatku cukru. Mieszanka na bazie polioli, ryżu i białek soi z dodatkiem glikozydów stewiolowych.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Baza do sorbetów oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku czerwonych owoców - wiśnia, truskawka, malina, granat. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka bez dodatku aromatów do stosowania w procesie na zimno (bez pasteryzacji).
Śmietankowa baza do sporządzania kremowych lodów mlecznych o delikatnym smaku. Mieszanka o wysokiej zawartości tłuszczów roślinnych z dodatkiem aromatu śmietankowego.
Płynna mieszanka o neutralnym smaku do sporządzania lodów i sorbetów owocowych oraz lodów jogurtowych z sosem owocowym. Produkt poddany procesowi pasteryzacji, nie zawiera pochodnych mleka, pozwala na produkcję lodów wegańskich.
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych - bez użycia wody. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) w procesie na ciepło.
Doskonale zbilansowana kompletna baza do produkcji mlecznych lodów o smaku śmietankowym - bez dodatku cukru (produkt zawiera naturalnie występujące cukry oraz substancje słodzące).
Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.
Naturalna baza w postaci syropu (o płynnej konsystencji) do produkcji sorbetów i deserów mrożonych. Pozwala na produkcję lodów wegańskich. Przeznaczona do stosowania na zimno.