
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
MIESZANKI "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.
Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku śmietankowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.
Składniki: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (palmowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, syrop glukozowy, dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty, białka mleka, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477); może zawierać soję.
DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | ||
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU | 1 kg | 2 kg |
WODA | 2.5 l | 5 l |
CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ. POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C. WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1733/414 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.1 g |
Węglowodany | 81.0 g |
w tym cukry | 78.0 g |
Białko | 7.2 g |
Sól | 0.6 g |
Indeks: SEMPRE02
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
Indeks: COMPRITAL271
Marka: COMPRITAL
Baza o smaku śmietankowym
Indeks: SWEETDECOR45/24
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: PERNIGOTTI08
Marka: PERNIGOTTI
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Indeks: SEMPRE02
Marka: SEMPRE
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: PERNIGOTTI191
Marka: PERNIGOTTI
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Indeks: COMPRITAL64
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL72
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku truskawkowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Indeks: COMPRITAL65
Marka: COMPRITAL
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.