MIESZANKI "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.
Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.
Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, syrop glukozowy, dekstroza, tłuszcz roślinny (kokosowy), substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), białka mleka, aromaty; może zawierać soję.
DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA |
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU |
1 kg |
2 kg |
WODA |
2.5 l |
5 l |
CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.
POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.
WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.
|
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1631/390 kJ/kcal |
Tłuszcz |
4.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.4 g |
Węglowodany |
73.0 g |
w tym cukry |
64.0 g |
Białko |
10.0 g |
Sól |
0.47 g |