MIESZANKI "TWARDY" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów amerykańskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Masa lodowa może być poddawana pasteryzacji bez wpływu na barwę oraz smak lodów. Daje również możliwość mrożenia w bardzo niskich temperaturach - nawet do (-) 10°C. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.
Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów amerykańskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.
Składniki: cukier, pełne mleko w proszku, kakao odtłuszczone w proszku, kakao w proszku, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), substancja stabilizująca: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417); może zawierać soję.
DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA |
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU |
1 kg |
2 kg |
WODA |
2 l |
4 l |
CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.
POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.
WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.
|
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1761/421 kJ/kcal |
Tłuszcz |
11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.6 g |
Węglowodany |
67.0 g |
w tym cukry |
62.0 g |
Białko |
11.4 g |
Sól |
0.32 g |