koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym

2kg TWARDY CZEKOLADA PP354A0918 SEMPRE mieszanka do produkcji świderków czekoladowych

SEMPRE04

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku waniliowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

74,04 zł
Brutto

37,02 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

MIESZANKI "TWARDY" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów amerykańskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Masa lodowa może być poddawana pasteryzacji bez wpływu na barwę oraz smak lodów. Daje również możliwość mrożenia w bardzo niskich temperaturach - nawet do (-) 10°C. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów amerykańskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, pełne mleko w proszku, kakao odtłuszczone w proszku, kakao w proszku, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), substancja stabilizująca: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417); może zawierać soję.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU 1 kg 2 kg
WODA 2 l 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1761/421 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.6 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 11.4 g
Sól 0.32 g

Szczegóły produktu
SEMPRE04

Opis

NAZWA HANDLOWA
TWARDY CZEKOLADA SEMPRE
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TOREBKA Z TWORZYWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (5 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW ŚWIDERKÓW
SMAK
CZEKOLADA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW ŚWIDERKÓW
DOZOWANIE
2 kg mieszanki/4 l wody
KOD PRODUKTU
PP354A0918
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SEMPRE44

Marka: SEMPRE

2kg TWARDY ŚMIETANKA PP353A0918 SEMPRE mieszanka do produkcji świderków śmietankowych

favorite_border favorite

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku waniliowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

Cena 60,00 zł

30,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: COMPRITAL65

Marka: COMPRITAL

1,6kg SOFT CIOCCOLATO PP145 COMPRITAL mieszanka do produkcji czekoladowych lodów włoskich

favorite_border favorite

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

Cena 60,80 zł

38,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA34/2

Marka: BARBARA LUIJCKX

1 kg POSYPKA MLECZNA BARBARA DECOR dekoracyjne wiórki z mlecznej czekolady 9 x 5 mm

favorite_border favorite

Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

Cena 75,50 zł

7,55 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MIXEX04

Marka: MIX EXPERT

5 kg WAFFLE MIX MIXEXPERT mieszanka bazowa w proszku do tradycyjnych gofrów biszkoptowych

favorite_border favorite

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

Cena 60,00 zł

12,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DIJO12

Marka: DIJO FUN&FOOD

op. 1 kg Topping truskawkowy - polewa cukiernicza do lodów i gofrów - Dijo Fun&Food

favorite_border favorite

Sos truskawkowy, to doskonały dodatek do słodkich potraw, lodów i deserów. Znakomicie podkreśla smak ciast, naleśników i sałatek owocowych. Polewa owocowa o uniwersalnym zastosowaniu. Musisz spróbować!

Cena 27,00 zł

27,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU