• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

koncentrat w proszku do produkcji kremowych lodów włoskich o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji kremowych lodów włoskich o smaku czekoladowym

1,6kg SOFT CIOCCOLATO PP145 COMPRITAL mieszanka do produkcji czekoladowych lodów włoskich

COMPRITAL65

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

59,20 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MIESZANKI "SOFT" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, kakao w proszku, dekstroza, laktoza (z mleka), tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (palmowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, syrop glukozowy, białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, substancje stabilizujące: guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), guma celulozowa (E466), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromaty; może zawierać soję.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU 1.6 kg
WODA 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1711/409 kJ/kcal
Tłuszcz 8.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.8 g
Węglowodany 74.0 g
w tym cukry 69.0 g
Białko 6.3 g
Sól 0.36 g

Szczegóły produktu
COMPRITAL65
76 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
SOFT CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
TOREBKA Z TWORZYWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.8 kg (8 x 1.6 kg)
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW WŁOSKICH
SMAK
CZEKOLADOWY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
DOZOWANIE
1.6 kg mieszanki/4 l wody
KOD PRODUKTU
PP145
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
9 innych produktów w tej samej kategorii: