• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza
  • ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza

ŚWIATECZNE KREACJE Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - Książka cukiernicza

KSIĄŻKI12
260,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

"Świąteczne Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski"

– (najnowsza publikacja) książka cukiernicza, wydana przez 3 kreatywnych artystów cukiernictwa. Wydana w twardej oprawie, format 23 x 29 cm, zawiera 40 receptur i liczy 208 stron;

wzbogacona została udziałem i wsparciem bliskich przyjaciół autorów:

- wstęp - Bogdan Gałązka

- o cieście drożdżowym - Bożena Sikoń-Wojtal

- o pierniku - Iga Sarzyńska

- o serniku - Tomasz Deker

- o maku - Tomasz Korfel

- o przyprawach świątecznych - Wojciech Rzepecki

O KSIĄŻCE

Pasja i doświadczenie autorów pozwala im tworzyć zniewalające zmysły torty, praliny i desery. W swojej pracowni nie boją się wprowadzać innowacji – testują nowe rozwiania oraz polecają, tylko sprawdzone przez siebie produkty i technologie. Promują swoją osobą wiarygodne i sprawdzone Marki cukiernicze. Wszyscy trzej dzielą się swoją wiedzą i angażują siły w kreowanie nowych talentów kulinarnych. Aktywnie udzielają się jako trenerzy i szkoleniowcy akademii cukierniczych. Kilka razy w roku poświęcają swój czas aby poprzez prezentacje i warsztaty cukiernicze odkrywać możliwości świata cukierniczego przed uczniami szkół średnich o profilach gastronomicznych. 

Autorzy śledząc dostępne pozycje materiałów szkoleniowych oraz książek cukierniczych zauważyli, że obecnie na rynku nie ma takiej książki, która zawierała by zbiór stuprocentowo sprawdzonych i odtwarzalnych w warunkach pracowni przepisów cukierniczych. Pozycji, która spełni funkcję materiału dydaktycznego również dla ich kursantów. Podjęli więc decyzję, że opublikują swoje własne, ścisłe wyselekcjonowane, autorskie i sprawdzone receptury w postaci książki cukierniczej. Jest to materiał kierowany głównie do cukierników zawodowych, ale i osób, które są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa. 

Adepci sztuki cukierniczej pracując z książką „Kreacje - Iwaniuk Rosiński Wiśniewski” rozwiną swoją wiedzę na temat: dostępnych technologii, najlepszej jakości produktów, kompozycji smaków i wykończeń oraz metodyki pracy, co pozwoli im wznieść swoje umiejętności na poziom mistrzowski.

 

ZAWARTOŚĆ MERYTORYCZNA KSIĄŻKI

Świąteczne Kreacje to publikacja, która stanowi swoiste usystematyzowanie wiedzy cukierniczej; inspiracja lub drogowskaz do przygotowania propozycji świątecznych. Książka zawiera zbiór receptur na pełne wypieki oraz tradycyjne akcenty bożonarodzeniowe, a także najbardziej przydatne w pracy z wypiekami świątecznymi przepisy podstawowe. Autorzy zgromadzili w książce te receptury, które od wielu lat cieszą się najwyższą popularnością wśród odbiorców ich pracowni. Wśród przepisów znaleźć można zarówno tradycyjne jak i bardziej nowoczesne odsłony świątecznych słodkości.

 

KOMPOZYCJA KSIĄŻKI

  • Każdy z przepisów opatrzony zdjęciem produktu oraz jego szkic z przypisanymi elementami 

  • Wykonanie deseru przedstawione w przyjazny sposób: etapy pracy podzielone na elementy z przypisaną recepturą oraz opisem wykonania 

  • Wydanie w twardej oprawie, format 23 x 29 cm,

 

AUTORZY

MICHAŁ IWANIUK

Michał Iwaniuk

Aktualnie 7. najlepszy cukiernik na świecie
Szef cukierni Airport Hotel Okęcie, odpowiedzialny za kreację marki Czekolada Café (od 2014). Finalista World Chocolate Masters – Paryż 2018 (WCM). Regionalny World Chocolate Master Akademii Czekolady Barry Callebaut. Laureat tytułu Best Pastry Chef (2016). Autor czekolady Mazovia – własnej kompozycji Or Noir – szlachetnej i limitowanej linii skomponowanej w ramach przygotowań do World Chocolate Masters 2018.  Szkoleniowiec w Warsaw Academy of Pastry Arts

 

MACIEJ ROSIŃSKI

Maciej Rosińki

Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych.  Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS

 

MACIEJ WISNIEWSKI

Maciej Wiśniewski

Utalentowany artysta – cukiernik. Człowiek z zasadami

Z cukiernictwem związany już od najmłodszych lat. Podstawy technologii zdobywał jako nastolatek, kiedy to pod okiem specjalistów rozpoczął pracę, w jednej z największych w Polsce, rodzinnej firmie „Catering Bracia Wiśniewscy”. Obecnie jako szef sekcji cukierniczej stale wprowadza do oferty firmy innowacje, wynosząc produkty wychodzące spod jego ręki na poziom mistrzowski. Wśród jego specjalizacji znajdują się zarówno artystyczne desery w formie monoporcji, desery cateringowe, także torty i praliny; ale i wyrafinowane wypieki z ciasta francuskiego. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS

 

 

 

 

 

 

 

 

Szczegóły produktu
KSIĄŻKI12
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
7 innych produktów w tej samej kategorii: