
Indeks: PERNIGOTTI45
Marka: PERNIGOTTI
5kg VARIEGATO TORRONE RUSTEGO pasta nugatowa do przekładania 12092008 Pernigotti
164,00 zł / 1 kg
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.
Pasta Torroncino to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku nugatu z orzechami laskowymi. Przeznaczona do produkcji nugatowych lodów rzemieślniczych. Idealna do nugatowych kremów i nadzień cukierniczych.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.
Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
Składniki i alergeny: mielony nugat (70%) (cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
DOZOWANIE | |
Pasta smakowa | 70 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2286/548 kJ/kcal |
Tłuszcz | 34.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.0 g |
Węglowodany | 57.0 g |
w tym cukry | 55.0 g |
Białko | 3.0 g |
Sól | 0.0 g |
Nazwa handlowa | Pasta Torroncino |
Numer katalogowy | 12092861A |
Rodzaj | skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa |
Smak | nugat |
Barwa | kremowa |
Konsystencja | pasta |
Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto | 3.5 kg |
Opakowanie zbiorcze | 7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
Seria produktowa | Gusti Creme / Creme Classiche |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych |
Produkt | bezglutenowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor | Sempre Group Sp. z o.o. |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: PERNIGOTTI45
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI315
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI266
Marka: PERNIGOTTI
Pasta Variegato Torrone Rustico Cacao to wyjątkowe połączenie kremu czekoladowo-orzechowego z kawałami rustykalnego nugatu. Pasta do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach. Czekoladowy krem cukierniczy z kawałkami ciągnącego nugatu. Smak inspirowany tradycyjnym nugatem z migdałami i orzechami laskowymi.
Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.