smakowa pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - Cukieteria.pl
  • smakowa pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - Cukieteria.pl
  • smakowa pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa - Cukieteria.pl

op. 3.5 kg Pasta Torroncino 12092861 Pernigotti - smakowa pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa

PERNIGOTTI74

Skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku tradycyjnego nugatu z orzechami laskowymi. Produkt z wysoką zawartością mielonego nugatu. Pasta smakowa do lodów rzemieślniczych oraz nadzień i kremów cukierniczych.

521,50 zł
Brutto

149,00 zł / 1 kg

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 1

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Skoncentrowana pasta nugatowa do lodów i cukiernictwa!

Pasta Torroncino to skoncentrowana pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o smaku nugatu z orzechami laskowymi. Przeznaczona do produkcji nugatowych lodów rzemieślniczych. Idealna do nugatowych kremów i nadzień cukierniczych.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty smakowe podlegają dozowaniu, zgodnie z zaleceniami od producenta.

Zastosowanie: 

- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,

- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,

- pasta smakowa do deserów i musów.

Składniki i alergeny: mielony nugat (70%) (cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe, miód, białko jaja w proszku), olej słonecznikowy, orzechy laskowe, aromaty; produkt może zawierać soję, mleko, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Pasta nugatowa do lodów i deserów!

DOZOWANIE
Pasta smakowa 70 g
Mieszanka bazowa 1000 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2286/548 kJ/kcal
Tłuszcz 34.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 55.0 g
Białko 3.0 g
Sól 0.0 g

Charakterystyka produktu Pasta Torroncino od Pernigotti:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Torroncino
Numer katalogowy 12092861A
Rodzaj skoncentrowana pasta smakowa do lodów i cukiernictwa
Smak nugat
Barwa kremowa
Konsystencja pasta
Opakowanie plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą
Masa netto 3.5 kg
Opakowanie zbiorcze 7.0 kg = 2 x 3.5 kg
Seria produktowa Gusti Creme / Creme Classiche
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Produkt bezglutenowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Dystrybutor Sempre Group Sp. z o.o.

Pasta do nugatowych lodów rzemieślniczych!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI74
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI315

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO 12092013 PERNIGOTTI pasta pistacjowa z kawałkami chrupiącego nugatu

favorite_border favorite

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 1 055,00 zł

211,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI266

Marka: PERNIGOTTI

op. 5 kg Variegato Torrone Rustico Cacao 12092011A Pernigotti - krem czekoladowy z kawałkami nugatu orzechowego

favorite_border favorite

Pasta Variegato Torrone Rustico Cacao to wyjątkowe połączenie kremu czekoladowo-orzechowego z kawałami rustykalnego nugatu. Pasta do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach. Czekoladowy krem cukierniczy z kawałkami ciągnącego nugatu. Smak inspirowany tradycyjnym nugatem z migdałami i orzechami laskowymi.

Cena 825,00 zł

165,00 zł / 1 kg

OBECNIE BRAK NA STANIE