Krem czekoladowy z kawałkami nugatu orzechowego!
Variegato Torrone Rustico Cacao to wyjątkowe połączenie czekolady z rustykalnym nugatem. Krem czekoladowo-nugatowy z kawałkami ciągnącego nugatu. Kremowa pasta z kawałkami nugatu pełnego migdałów i orzechów laskowych. Kontrastujące połączenie tekstur, kremowa pasta, ciągnący nugat i chrupiące orzechy!
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Zastosowanie past variegato:
- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.
Składniki i alergeny: cukier, oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), kawałki nugatu z migdałami i orzechami laskowymi (25%) (migdały (28%), miód, cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe (12%), żelatyna spożywcza, wafelek (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), aromaty), odtłuszczone kakao w proszku (9%), pasta migdałowa, odtłuszczone mleko w proszku, pasta z orzechów laskowych, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, naturalne aromaty; produkt może zawierać jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Krem czekoladowy z kawałkami nugatu do dekoracji lodów!
Czekoladowa pasta cukiernicza z nugatem migdałowo-orzechowym.
DOZOWANIE |
Pasta variegato |
quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2350/565 kJ/kcal |
Tłuszcz |
39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.2 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
43.0 g |
Białko |
6.1 g |
Sól |
0.13 g |
Charakterystyka produktu pasta Variegato Torrone Rustico Cacao od Pernigotti:
Nazwa handlowa |
Variegato Torrone Rustico Cacao |
Numer katalogowy |
12092011A |
Rodzaj |
pasta variegato do przekładania i dekorowania |
Smak |
nugat czekoladowy z migdałami i orzechami laskowymi |
Barwa |
ciemnobrązowa |
Konsystencja |
kremowa z kawałkami nugatu migdałowo-orzechowego |
Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
Masa netto |
5.0 kg |
Opakowanie zbiorcze |
10.0 kg = 2 x 5.0 kg |
Seria produktowa |
Gusti Creme |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
Produkt |
bezglutenowy |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |
Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.