Indeks: PERNIGOTTI185
Marka: PERNIGOTTI
4,5kg TORRONE RUSTEGO G.M. skoncentrowana pasta nugatowa 12092921 Pernigotti
167,00 zł / 1 kg
Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO - wyjątkowo chrupiąca pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Zaskakujące połączenie pasty pistacjowej z kawałkami nugatu. Wysoka zawartość pasty pistacjowej (20%). Nugat wytwarzany według sprawdzonej receptury - idealne połączenie miodu, migdałów i orzechów laskowych. Pasta pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur - połączenie kremowych i puszystych lodów, z gęstym i chrupiącym variegato.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty orzechowej z chrupiącymi dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
Składniki: pasta pistacjowa (20%), cukier, olej roślinny (słonecznikowy), kawałki nugatu z migdałami i orzechami laskowymi (17%) (migdały (28%), miód, cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe (12%), żelatyna spożywcza, wafelek (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), aromaty), syrop glukozowy, mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, kawałki pistacji (3%), zagęszczona śmietanka, aromaty, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkuma, naturalny aromat cytrynowy; może zawierać soję, jaja, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2336/561 kJ/kcal |
Tłuszcz | 37.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.0 g |
Węglowodany | 46.0 g |
w tym cukry | 36.0 g |
Białko | 9.3 g |
Sól | 0.24 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO | 5.0 KG |
NAZWA HANDLOWA | VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO |
NUMER KATALOGOWY | 12092013 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 10.0 KG = 2 X 5.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU | PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
SMAK | NUGAT PISTACJOWY |
BARWA | CHARAKTERYSTYCZNA - ZIELONA |
KONSYSTENCJA |
KREMOWA, GŁADKA Z CHRUPIĄCYMI DODATKAMI - KAWAŁKI NUGATU, KAWAŁKI ORZECHÓW PISTACJOWYCH |
SERIA PRODUKTOWA | VARIEGATO |
CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY / PRODUKT BEZ LAKTOZY |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Indeks: PERNIGOTTI185
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI45
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI302
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI303
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI105
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Indeks: SEMPRE155
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - jabłek i ekstraktem z cynamonu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI106
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SEMPRE455
Marka: SEMPRE
Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.
Indeks: BABBI148
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI137
Marka: BABBI
Kremowa pasta z pistacji i białej czekolady z chrupiącymi wafelkami i herbatnikami oraz praliną z karmelizowanych orzechów pistacjowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI39
Marka: BABBI
Kremowa pasta kawowa z chrupiącymi wafelkami i praliną z karmelizowanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI165
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: PERNIGOTTI266
Marka: PERNIGOTTI
Pasta Variegato Torrone Rustico Cacao to wyjątkowe połączenie kremu czekoladowo-orzechowego z kawałami rustykalnego nugatu. Pasta do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach. Czekoladowy krem cukierniczy z kawałkami ciągnącego nugatu. Smak inspirowany tradycyjnym nugatem z migdałami i orzechami laskowymi.
Indeks: BABBI77
Marka: BABBI
Poziomkowa pasta variegato z kawałkami owoców do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI190
Marka: BABBI
Krem z kakao i prażonych orzechów laskowych z kawałkami chrupiących wafelków. Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Krem cukierniczy z orzechów laskowych i kakao z chrupiącym dodatkiem.
Indeks: BABBI141
Marka: BABBI
Kremowa pasta cytrynowa VARIEGATO z chrupiącymi wafelkami i kawałkami herbatników - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI293
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI310
Marka: PERNIGOTTI
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Indeks: SEMPRE158
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - gruszki - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI168
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu. Mleczna czekolada z chrupiącą praliną z orzeszków ziemnych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: SEMPRE424
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kandyzowanymi wiśniami - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: COMPRITAL58
Marka: COMPRITAL