Pasta cukiernicza z wysoką zawartością posiekanego nugatu i orzechów laskowych. Doskonała do lodów i deserów z o smaku nugatu orzechowego. Idealnie komponuje się z dekoracją w postaci kawałków nugatu i prażonych orzechów.
op. 5 kg VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO 12092013 PERNIGOTTI pasta pistacjowa z kawałkami chrupiącego nugatu
Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Opis produktu
VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO - wyjątkowo chrupiąca pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Zaskakujące połączenie pasty pistacjowej z kawałkami nugatu. Wysoka zawartość pasty pistacjowej (20%). Nugat wytwarzany według sprawdzonej receptury - idealne połączenie miodu, migdałów i orzechów laskowych. Pasta pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur - połączenie kremowych i puszystych lodów, z gęstym i chrupiącym variegato.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty orzechowej z chrupiącymi dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
![]()
![]()
Składniki: pasta pistacjowa (20%), cukier, olej roślinny (słonecznikowy), kawałki nugatu z migdałami i orzechami laskowymi (17%) (migdały (28%), miód, cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe (12%), żelatyna spożywcza, wafelek (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), aromaty), syrop glukozowy, mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, kawałki pistacji (3%), zagęszczona śmietanka, aromaty, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkuma, naturalny aromat cytrynowy; może zawierać soję, jaja, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
![]()
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2336/561 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.0 g |
| Węglowodany | 46.0 g |
| w tym cukry | 36.0 g |
| Białko | 9.3 g |
| Sól | 0.24 g |
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
| MASA NETTO | 5.0 KG |
| NAZWA HANDLOWA | VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO |
| NUMER KATALOGOWY | 12092013 |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE | 10.0 KG = 2 X 5.0 KG - KARTON |
| TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
| RODZAJ PRODUKTU | PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
| SMAK | NUGAT PISTACJOWY |
| BARWA | CHARAKTERYSTYCZNA - ZIELONA |
| KONSYSTENCJA |
KREMOWA, GŁADKA Z CHRUPIĄCYMI DODATKAMI - KAWAŁKI NUGATU, KAWAŁKI ORZECHÓW PISTACJOWYCH |
| SERIA PRODUKTOWA | VARIEGATO |
| CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY / PRODUKT BEZ LAKTOZY |
| WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
| PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
| ZASTOSOWANIE |
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA |
![]()
![]()
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu