• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

chrupiąca pasta do przekładania lodów o smaku nugatu pistacjowego
  • chrupiąca pasta do przekładania lodów o smaku nugatu pistacjowego

op. 5 kg VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO 12092013 PERNIGOTTI pasta pistacjowa z kawałkami chrupiącego nugatu

PERNIGOTTI315

Wyjątkowo chrupiąca pasta o zaskakującym smaku - połączenie pasty pistacjowej z kawałkami orzechowo-migdałowego nugatu - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

965,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO - wyjątkowo chrupiąca pasta do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Zaskakujące połączenie pasty pistacjowej z kawałkami nugatu. Wysoka zawartość pasty pistacjowej (20%). Nugat wytwarzany według sprawdzonej receptury - idealne połączenie miodu, migdałów i orzechów laskowych. Pasta pozwala na uzyskanie wyjątkowego kontrastu tekstur - połączenie kremowych i puszystych lodów, z gęstym i chrupiącym variegato.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.

Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty orzechowej z chrupiącymi dodatkami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Dopracowane smaki kremów z chrupiącymi dodatkami to doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość.

Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

Składniki: pasta pistacjowa (20%), cukier, olej roślinny (słonecznikowy), kawałki nugatu z migdałami i orzechami laskowymi (17%) (migdały (28%), miód, cukier, syrop glukozowy, orzechy laskowe (12%), żelatyna spożywcza, wafelek (skrobia ziemniaczana, woda, oliwa z oliwek), aromaty), syrop glukozowy, mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, kawałki pistacji (3%), zagęszczona śmietanka, aromaty, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), sól, ekstrakt ze spiruliny, barwnik: kurkuma, naturalny aromat cytrynowy; może zawierać soję, jaja, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA VARIEGATO quantum satis - według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2336/561 kJ/kcal
Tłuszcz 37.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.0 g
Węglowodany 46.0 g
w tym cukry 36.0 g
Białko 9.3 g
Sól 0.24 g

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO 5.0 KG
NAZWA HANDLOWA VARIEGATO TORRONE RUSTICO PISTACCHIO
NUMER KATALOGOWY 12092013
OPAKOWANIE ZBIORCZE 10.0 KG = 2 X 5.0 KG - KARTON
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA

24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI

- W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU

RODZAJ PRODUKTU PASTA VARIEGATO - DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
SMAK NUGAT PISTACJOWY 
BARWA CHARAKTERYSTYCZNA - ZIELONA
KONSYSTENCJA

KREMOWA, GŁADKA

Z CHRUPIĄCYMI DODATKAMI - KAWAŁKI NUGATU, KAWAŁKI ORZECHÓW PISTACJOWYCH

SERIA PRODUKTOWA VARIEGATO
CERTYFIKATY PRODUKT BEZGLUTENOWY / PRODUKT BEZ LAKTOZY
WYPRODUKOWANO WE WŁOSZECH
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE

PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI315
4 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii: