• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna baza do produkcji lodów jogurtowych - półprodukt w postaci proszku.
  • kompletna baza do produkcji lodów jogurtowych - półprodukt w postaci proszku.

1.6 kg YOGHURT SOFT ICE BASE 12091631 PERNIGOTTI kompletna baza ze sproszkowanym jogurtem

PERNIGOTTI08

Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.

116,80 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

YOGHURT SOFT ICE - to kompletna baza do przygotowywania lodów jogurtowych w maszynach. Lody charakteryzują się miękką i kremową konsystencją oraz świeżym, jogurtowym smakiem. Bazę można stosować z mlekiem lub dla uzyskania intensywniejszego smaku jogurtowego do bazy można stosować również dodatek świeżego jogurtu. (półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów jogurtowych)

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, odtłuszczony jogurt w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, rafinowane tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromat jogurtowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma tara (E417), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), białka mleka; produkt bezglutenowy; zawiera mleko oraz jego pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

1. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 5000 ml
YOGHURT SOFT ICE 1600 g

2. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO 4000 ml
JOGURT (ŚWIEŻY) 1000 ml
YOGHURT SOFT ICE 1600 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1777/421 kJ/kcal
Tłuszcz 7.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.3 g
Węglowodany 82.0 g
w tym cukry 81.0 g
Białko 6.3 g
Sól 0.2 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
CUKRY 70.5 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE 5.7 +/- 0.5 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 17.5 +/- 2.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 3.3 +/- 0.3 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK max 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE max 100 cfu/g
E. COLI nieobecne w 1 g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
GRONKOWCE nieobecne w 1 g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

YOGHURT SOFT ICE PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI08
30 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091631
NAZWA HANDLOWA
YOGHURT SOFT ICE BASE
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.6 kg (6 x 1.6 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA | PÓŁPRODUKT W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W MLEKU | W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SO PRODUKCJI LODÓW JOGURTOWYCH W AUTOMATACH (SOFT ICE)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 5 l (mleko)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 4 l (mleko) + 1 l (świeży jogurt)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM, FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
SOFT ICE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
14 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU