Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
YOGHURT SOFT ICE - to kompletna baza do przygotowywania lodów jogurtowych w maszynach. Lody charakteryzują się miękką i kremową konsystencją oraz świeżym, jogurtowym smakiem. Bazę można stosować z mlekiem lub dla uzyskania intensywniejszego smaku jogurtowego do bazy można stosować również dodatek świeżego jogurtu. (półprodukt w postaci proszku przeznaczony do produkcji lodów jogurtowych)
Składniki: cukier, odtłuszczony jogurt w proszku, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, syrop glukozowy, rafinowane tłuszcze roślinne (kokosowy, palmowy), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), aromat jogurtowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje stabilizujące: guma tara (E417), alginian glikolu propylenowego (E405), guma guar (E412), białka mleka; produkt bezglutenowy; zawiera mleko oraz jego pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
1. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO
5000 ml
YOGHURT SOFT ICE
1600 g
2. RECEPTURA - DOZOWANIE
MLEKO
4000 ml
JOGURT (ŚWIEŻY)
1000 ml
YOGHURT SOFT ICE
1600 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1777/421 kJ/kcal
Tłuszcz
7.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
6.3 g
Węglowodany
82.0 g
w tym cukry
81.0 g
Białko
6.3 g
Sól
0.2 g
DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ
max. 3.0 %
CUKRY
70.5 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE
5.7 +/- 0.5 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA
17.5 +/- 2.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA
3.3 +/- 0.3 %
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK
max 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE
max 100 cfu/g
E. COLI
nieobecne w 1 g
SALMONELLA
nieobecne w 25 g
GRONKOWCE
nieobecne w 1 g
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI08
30 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12091631
NAZWA HANDLOWA
YOGHURT SOFT ICE BASE
MASA NETTO
1.6 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
9.6 kg (6 x 1.6 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA BAZA | PÓŁPRODUKT W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W MLEKU | W WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
SO PRODUKCJI LODÓW JOGURTOWYCH W AUTOMATACH (SOFT ICE)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 5 l (mleko)
DOZOWANIE
1.6 kg (baza) + 4 l (mleko) + 1 l (świeży jogurt)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM, FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Seria drobnych posypek cukrowych idealnych do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych. Kolorowe posypki to idealny pomysł na dekoracje słodyczy na każdą okazje.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania bananowych lodów mlecznych z kawałkami owoców. Mieszanka do stosowania w procesie na zimno, nie wymaga pasteryzacji.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku truskawkowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów włoskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i aksamitne lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.
Kompletna baza do produkcji aromatycznych lodów karmelowych o kremowej konsystencji. Przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do produkcji lodów włoskich w automatach.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.