YOGHITO 30 - to półprodukt w postaci proszku na bazie liofilizowanego jogurtu naturalnego - do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie zimnym, jak i ciepłym.
AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).
Liofilizacja to proces suszenia poprzez wymrożenie wody z produktu, z zachowaniem od 90% do 97% naturalnie występujących w produkcie składników odżywczych; jest to sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych bez zastosowania dodatków spożywczych w tym substancji konserwujących.

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowany jogurt naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), kwas mlekowy (E270), cukier, serwatka w proszku, aromaty, dekstroza, sól; może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
YOGHITO 30 |
30 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1167/279 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.5 g |
Węglowodany |
47.0 g |
w tym cukry |
47.0 g |
Białko |
21.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
1.7 g |

DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
11.6 % |
TŁUSZCZ |
0.7 % |
POZOSTAŁA SUCHA MASA |
96.4 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.png)


