Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych naleśników
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania  klasycznych naleśników
  • stosowanie mieszanki zapewnia powtarzalność produktów i gwarantuje zachowanie jakości
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi
  • naleśniki doskonale sprawdzą się z różnego rodzaju dodatkami smakowymi

5 kg NALEŚNIKI EMIX mieszanka bazowa w proszku do naleśników

EMIX04(1)

Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.

82,37 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania naleśników przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz cukiernictwie. Baza do naleśników to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych naleśników oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych potraw i deserów. Ciasto przeznaczone jest do smażenia na patelni (najlepiej przeznaczonej do naleśników) lub przygotowywania w profesjonalnych naleśnikarkach.

Naleśniki po usmażeniu mają delikatną konsystencję oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym (waniliowym) aromatem oraz wyważonym słodkim smakiem. Doskonale sprawdzą się podawane z różnego rodzaju dodatkami - bitą śmietaną, świeżymi owocami, owocami w żelusłodkimi sosamiposypkami dekoracyjnymi lub posypkami cukrowymi. Zastosowane dodatki dają ogromne możliwości tworzenia różnorodnych kombinacji smakowych i teksturalnych.

Zalety stosowania mieszanki do naleśników:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość smażonych naleśników

  • uzyskanie naleśników o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, mleko odtłuszczone w proszku, jaja w proszku, cukier, sól, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglany sodu (E500), barwnik: karoteny (E160a); może zawierać śladowe ilości soi.

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
40 g OLEJ ROSLINNY
600 g MIESZANKA BAZOWA

Wskazówki od producenta:

Patelnię do naleśników lub naleśnikarkę należy smarować niewielką ilością tłuszczu (pokrywać cienką warstwą). Tłuszcz można nakładać za pomocą pędzelka lub stosować specjalny tłuszcz w sprayu. Kolejne smarowania należy wykonywać co kilka cykli smażenia w zależności od zawartości oleju rzepakowego w przygotowanej masie. Ciasto nakładać wyłącznie na rozgrzaną patelnię (lub naleśnikarkę). W przypadku przywarcia ciasta do patelni lub płyty naleśnikarni należy ją wyłączyć, ostudzić i dokładnie wyczyścić. Patelnię lub naleśnikarkę należy również wyczyścić w przypadku przypalenia warstwy tłuszczu.

Sposób przygotowania:

  • do odpowiedniego naczynia (najlepiej sprawdzi się duża plastikowa lub metalowa misa) wsypać 600 g mieszanki do naleśników

  • dodać 1000 g wody oraz odpowiednią ilość oleju (około 40 g - 4 łyżki stołowe)

  • składniki miksować przez kilka minut - do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji

  • przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i zabezpieczoną cienką warstwą tłuszczu patelnię (lub naleśnikarkę)

  • naleśniki należy smażyć do uzyskania charakterystycznej złotej barwy

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1468/351 kJ/kcal
Tłuszcz 2.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 11.0 g
Białko  9.9 g
Sól 0.77 g

Szczegóły produktu
EMIX04(1)
8 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
NALEŚNIKI W PROSZKU
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO NALEŚNIKÓW
DOZOWANIE
600 g mieszanki + 1000 g wody + 40 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
9 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: EMIX07

Marka: EMIX

5 kg GOFRY BĄBELKOWE WYTRAWNE EMIX mieszanka bazowa w proszku do wytrawnych gofrów bąbelkowych

Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).

Cena 46,90 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE