op. 1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71 (produkt konfekcjonowany)
  • czekolada mleczna 823 od Callebaut - profil smakowy
  • czekolada od Callebaut wytwarzana jest w postaci łatwych do dozowania i topienia - callets
  • op. 1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71 (produkt konfekcjonowany)

op. 1 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71 (produkt konfekcjonowany)

CALLEBAUT115

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

108,00 zł
Brutto

108,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Uniwersalna mleczna czekolada wytwarzana z mieszanki wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z trzech różnych krajów - Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Ekwador - dla uzyskania idealnie harmonijnego, bogatego smaku. Czekolada zawdzięcza swój unikalny profil smakowy wysokiej zawartości kakao pozyskiwanego z najlepszych ziaren. Charakteryzuje się zrównoważonym i bogatym smakiem z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady sprawia, że doskonale sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach. Receptura numer 823 - to mleczna belgijska czekolada o minimalnej zawartości kakao 33.6% i statusie kuwertury (zawartość masła kakaowego - 36.2%).

*produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu. 

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (33.6% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
33.6% 20.8% 36.2%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, ganache, talarki czekoladowe, trufle

CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, mus
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2357/563 kJ/kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 51.0 g
w tym cukry 50.0 g
Białko  7.0 g
Sól 0.21 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z FINEST BELGIAN CHOCOLATE RECIPE N°823:

 

KREM BAWARSKI Z MLECZNEJ CZEKOLADY

MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY

BROWNIE Z PANNA COTTA I GRUSZKAMI

GLAZURA Z MLECZNEJ CZEKOLADY - PRZEPIS

Składniki:

woda 270 g
kakao EXTRA BRUTE 10 g
cukier 250 g
syrop glukozowy 350 g
mleko skondensowane 200 g
listki żelatyny 18 g
czekolada 823 300 g
Wykonanie: podgrzej wodę z cukrem i glukozą oraz kakao (jeżeli jest w przepisie); zagotuj i zdejmij z ognia, a następnie dodaj skondensowane mleko oraz żelatynę; wylej na czekoladę i zblenduj; przelej przez sito do pojemnika i odstaw do lodówki z folią w kontakcie; używaj w temperaturze między 30-40 stopni Celsjusza na zamrożonych ciastach.

Szczegóły produktu
CALLEBAUT115
14 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
823NV-E4-U71
NAZWA HANDLOWA
FINEST BELGIAN CHOCOLATE - MILK RECIPE N°823
MASA NETTO
1.0 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
TORBA
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
ZRÓWNOWAŻONY | NUTY MLEKA I KAKAO
BARWA
GŁĘBOKA | CIEPŁA | CHARAKTERYSTYCZNA DLA MLECZNEJ CZEKOLADY
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA | LODY | UNIWERSALNE
RODZAJ CZEKOLADY
MLECZNA CZEKOLADA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
WYBRZEŻE KOŚCI SŁONIOWEJ | GHANA | EKWADOR
ZAWARTOŚĆ KAKAO
33.6 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
36.2 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
20.8 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
RECIPE N°823
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT101

Marka: CALLEBAUT

10 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823NV-01B CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 900,00 zł

90,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PODKŁADYCUK33

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

50 szt. PAPILOTKI Z RANTEM BRĄZOWO-ZŁOTE papierowe papilotki do pieczenia z aluminiową powłoką w kolorze złotym

Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.

Cena 27,00 zł

0,54 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT93

Marka: CALLEBAUT

1 kg CIEMNA CZEKOLADA 70.5% RECIPE N°70-30-38 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

Najlepsza ciemna belgijska czekolada o intensywnym smaku z dominującymi nutami prażonego kakao, lekką goryczką oraz świeżymi owocowymi nutami. Niska płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 112,00 zł

112,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LAPED11

Marka: LAPED

op. 1 kg Jasnozielona masa cukrowa do obkładania tortów i wykrawania dekoracji - Wonder Paste - Laped

Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 33,00 zł

33,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU