
112,44 zł / 100 g
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
PECTINE NH - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele. Zastosowanie - galaretki, musy, żelki, glazury, dżemy, polewy itp.
Składniki: pektyna amidowana nisko metoksylowana (E440ii), dekstroza.
Rozpuszczanie: należy najpierw rozpuścić pektynę w niewielkiej ilości wody w temperaturze około 60°C, a następnie dodać do gorącej masy.
Dozowanie - 8-16 g/kg masy - zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Indeks: FOODCOLOURS84
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: FOODCOLOURS293
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: FRACTAL23
Marka: Fractal Colors
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Indeks: LIV56
Marka: LIV OPAKOWANIA
Idealne rozwiązanie podczas prowadzenia sprzedaży na wynos w każdej cukierni czy piekarni - kartonowe pudełko do pakowania różnego rodzaju wielkanocnych wypieków i tortów.
Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CACAOBARRY13/1
Marka: CACAO BARRY
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.