• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pektyna do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów i polew w małym opakowaniu na użytek domowy
  • pektyna do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów i polew w małym opakowaniu na użytek domowy

40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

FOODCOLOURS303

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.

16,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PECTINE NH - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele. Zastosowanie - galaretki, musy, żelki, glazury, dżemy, polewy itp.

Składniki: pektyna amidowana nisko metoksylowana (E440ii), dekstroza.

Rozpuszczanie: należy najpierw rozpuścić pektynę w niewielkiej ilości wody w temperaturze około 60°C, a następnie dodać do gorącej masy.

Dozowanie - 8-16 g/kg masy - zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.

Właściwości:

  • Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.

  • Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.

  • Produkt łatwy do rozpuszczenia.

Szczegóły produktu
FOODCOLOURS303
7 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
PECTINE HH
MASA NETTO
40.0 g
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
PEKTYNA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
NA UŻYTEK DOMOWY
ZASTOSOWANIE
DO ZAGĘSZCZANIA I ŻELOWANIA PRODUKTÓW
DOZOWANIE
8-16 g/kg
KOD PRODUKTU
K-220
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 455,70 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE