
112,44 zł / 100 g
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
PECTINE NH - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele. Zastosowanie - galaretki, musy, żelki, glazury, dżemy, polewy itp.
Składniki: pektyna amidowana nisko metoksylowana (E440ii), dekstroza.
Rozpuszczanie: należy najpierw rozpuścić pektynę w niewielkiej ilości wody w temperaturze około 60°C, a następnie dodać do gorącej masy.
Dozowanie - 8-16 g/kg masy - zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: PERNIGOTTI59/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BARIMA304
Marka: BARBARA LUIJCKX
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Indeks: TESCOMA187
Marka: TESCOMA
Doskonałe rozwiązanie do każdej domowej kuchni. Łatwe do przechowywania dwustronne foremki do wykrawania ciasteczek i ozdób. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego pieczenia i zabawy.
Indeks: SWEETDECOR136/2
Marka: SWEET DECOR
Błyszcząca posypka cukrowa do dekoracji tortów, babeczek, deserów i czego tylko zamarzysz! Srebrne perełki z metalicznym połyskiem o średnicy 4 mm. Gotowa do użycia posypka dekoracyjna. Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.