- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
PECTINE NH - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele. Zastosowanie - galaretki, musy, żelki, glazury, dżemy, polewy itp.
Składniki: pektyna amidowana nisko metoksylowana (E440ii), dekstroza.
Rozpuszczanie: należy najpierw rozpuścić pektynę w niewielkiej ilości wody w temperaturze około 60°C, a następnie dodać do gorącej masy.
Dozowanie - 8-16 g/kg masy - zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
-
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
-
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
-
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- PECTINE HH
- MASA NETTO
- 40.0 g
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z ZAMKNIĘCIEM
- RODZAJ
- PEKTYNA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- NA UŻYTEK DOMOWY
- ZASTOSOWANIE
- DO ZAGĘSZCZANIA I ŻELOWANIA PRODUKTÓW
- DOZOWANIE
- 8-16 g/kg
- KOD PRODUKTU
- K-220
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: CALLEBAUT12
Marka: CALLEBAUT
425g Mini Chocolate Crispearls™ CHX-CC-MCRISE0-1000 Mona Lisa Callebaut
Indeks: NOVACART42
Marka: NOVACART
FORMA NTS2 6 x 4 BIAŁE PAPILOTKI NA STELAŻU NOVACART tekturowy stelaż z papilotkami na 24 porcje
Bardzo praktyczna forma przeznaczona do wypieku doskonałych babeczek i muffinek. Papilotki umieszczone na stabilnym stelażu pozwalają na łatwe i szybkie przygotowanie słodkich i wytrawnych wypieków.
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SWEETDECOR294
Marka: SWEET DECOR
∅ 30 cm PODKŁAD BIAŁY STYRODUR SWEETDECOR gruby podkład do tortów o wysokości ok. 2.2 cm
Solidnie wykonany podkład ze styroduru z nakładką w kolorze białym. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
25g GUMA ARABSKA (E414) guma pochodzenia roślinnego K-150 Food Colours
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
Indeks: LOUISFRANCOIS27
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg GELATINE POISSON EN POUDRE 200 BLOOM LOUIS FRANCOIS żelatyna rybna w proszku
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: BARIMA157
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
750g GELATINA DE BOVI Żelatyna wołowa 220 BLOOM w proszku 58000001 Sosa
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
200 ml GELATINA SPRAY transparentny spray nabłyszczający 23239 Modecor
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
Indeks: SOSA225
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR EN POLVO 37872 SOSA INGREDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA290
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA XOCO NAPPAGE X58 pektyna (AML) z solami opóźniającymi i wapniem 58030018 Sosa
Indeks: DAWN96
Marka: Dawn
op. 2.5 kg SANATINE DAWN stabilizator i środek żelujący do śmietany, deserów i przetworów owocowych
Sanatine - łatwy w użyciu stabilizator do śmietany o neutralnym smaku - połączenie żelatyny i skrobi. Stabilizator do świeżej śmietany i środek żelujący do deserów i przetworów owocowych.