VARIEGATO CIOCCO COCCO - to kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórków kokosowych - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z chrupiącym orzechami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
Składniki: cukier, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, orzechy laskowe (10%), masło kakaowe, śmietana w proszku, orzech kokosowy (5%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty; alergeny: soja, mleko (łącznie z laktozą), migdały, orzechy laskowe, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 30 miesięcy (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE |
VARIEGATO |
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2448/585 kJ/kcal |
Tłuszcz |
41.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
8.9 g |
Węglowodany |
46.7 g |
w tym cukry |
45.5 g |
Białko |
8.1 g |
Sól |
0.0 g |