Monin Puree Mango do deserów i napojów, na Cukieteria.pl
  • Monin Puree Mango do deserów i napojów, na Cukieteria.pl

op. 1 l Puree Mango - Le Fruit de MONIN - gęsty przecier owocowy do napojów i deserów

MONIN04

Le Fruit de Monin Mango, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych owoców mango. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.

70,10 zł
Brutto

70,10 zł / 1l

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Mango - puree owocowe do napojów i deserów:

Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.

Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.

Jaki skład ma przecier mango?

Składniki: cukier, skoncentrowane puree z mango, woda, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), ekstrakt z krokosza barwierskiego. Zawiera równowartość 50% puree z mango. 

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - puree mango:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Le Fruit de Monin Mango
Seria produktowa Le Fruit de Monin
Rodzaj puree owocowe
Smak mango
Aromat soczysty, naturalny
Barwa pomarańczowa
Konsystencja gęsta
Forma przecier owocowy
Opakowanie plastikowa butelka
Pojemność 1000 ml - 1.0 l
Masa netto 1320 g - 1.32 kg
Przeznaczenie dodatek smakowy i dekoracyjny
Zastosowanie do napojów, deserów, wypieków
Dozowanie 1:6 lub według uznania
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie i sposób użycia przecieru owocowego:

Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. 

Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.

Jak przechowywać puree owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1445 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 85.5 g
w tym cukry 85.5 g
Białko 0.5 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu
MONIN04
6 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: VANHOUTEN01

Marka: VAN HOUTEN

1l CHOC O LATE CDM-VH-ROB-X22 VAN HOUTEN płynna czekolada do picia UHT

favorite_border favorite

Płynna czekolada - ulubiona na gorąco do picia. Gotowa do podgrzania o kremowej konsystencji i intensywnym czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą i nutą mleczną. 

Cena 53,00 zł

53,00 zł / 1l

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VANHOUTEN05

Marka: VAN HOUTEN

750 g DREAM CHOCO DRINK 33% VM-55176-V46 VAN HOUTEN mieszanka w proszku do przygotowywania czekolady do picia

favorite_border favorite

Idealnie kremowy i aksamitny smak czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym, głębokim smaku czekolady. 

Cena 42,00 zł

56,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: STALGAST104

100 ml Miarka Barmańska 47101 Stalgast

favorite_border favorite

Cena 20,50 zł

20,50 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VANHOUTEN07

Marka: VAN HOUTEN

750 g WHITE CHOCO DRINK VM-51111-V46 VAN HOUTEN mieszanka w proszku do przygotowywania białej czekolady do picia

favorite_border favorite

Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady. 

Cena 45,00 zł

60,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: ZEELANDIA03

Marka: ZEELANDIA

10 kg GOFRY BISZKOPTOWE ZEELANDIA mieszanka do wypieku gofrów biszkoptowych

favorite_border favorite

Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.

Cena 212,00 zł

21,20 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI165

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

favorite_border favorite

Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 154,80 zł

129,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE300

Marka: SEMPRE

2.5 kg ŚWIDER TWARDY KAKAO 120004 SEMPRE kompletna mieszanka bazowa do lodów świderków - kakao

favorite_border favorite

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

Cena 92,50 zł

37,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE301

Marka: SEMPRE

2.5 kg ŚWIDER TWARDY ŚMIETANKA 120003 SEMPRE kompletna mieszanka bazowa do lodów świderków - śmietanka

favorite_border favorite

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku śmietankowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

Cena 80,00 zł

32,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI180

Marka: BABBI

1 kg RICOTTA MIX 400 11460 BABBI gotowa mieszanka bazowa do deserów i lodów o smaku sera ricotta

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania tradycyjnych deserów lodowych - "cassata siciliana", "ricotta stregata", "variegato con fichi caramellati".

Cena 93,50 zł

93,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MONIN89

Marka: MONIN

op. 0.5 l Puree Kokos - Le Fruit de MONIN Coconut - gęsty przecier kokosowy do napojów i deserów

favorite_border favorite

Le Fruit de MONIN Coconut, to gęsty przecier o bogatym smaku prawdziwego kokosa. Kremowa konsystencja i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne kokosowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.

Cena 42,90 zł

85,80 zł / 1l

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: POLKRYS07

Marka: SEMPRE

1 szt. Kartonik na tort 26/26/14h cm z rączką

favorite_border favorite

Pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością

Cena 4,64 zł

4,64 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 270,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE