Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
VARIEGATO CIOCCO COCCO - to kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórków kokosowych - przeznaczona do przekładania i dekorowania lodów oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z chrupiącym orzechami. Zastosowanie pasty pozwala na osiągnięcie zaskakującego kontrastu tekstur w szybki i prosty sposób. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy z dodatkami, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty z chrupiącymi dodatkami przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
Składniki: cukier, olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku, orzechy laskowe (10%), masło kakaowe, śmietana w proszku, orzech kokosowy (5%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty; alergeny: soja, mleko (łącznie z laktozą), migdały, orzechy laskowe, pistacje, pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 30 miesięcy (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE
VARIEGATO
QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2448/585 kJ/kcal
Tłuszcz
41.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
8.9 g
Węglowodany
46.7 g
w tym cukry
45.5 g
Białko
8.1 g
Sól
0.0 g
Szczegóły produktu
SEMPRE345
25 Przedmioty
Opis
NAZWA HANDLOWA
VARIEGATO CIOCCO COCCO
MASA NETTO
5.0 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
RODZAJ
PASTA VARIEGATO
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA | ORZECH LASKOWY | KOKOS
BARWA
JASNA | KREMOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
GŁADKA Z CHRUPIĄCYMI DODATKAMI
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
DOZOWANIE
WEDUG UZNANIA | QUANTUM SATIS
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
30 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Kremowa pasta kokosowa z chrupiącymi wafelkami i wiórkami kokosowymi - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).