- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.
Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).
Dyspersja i rozpuszczanie:
Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.
Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
-
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.
-
Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.
-
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
-
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- PECTINE HH NAPPAGE
- MASA NETTO
- 1.0 kg
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- PEKTYNA
- FORMA
- PROSZEK
- DOZOWANIE
- 8-12 g/kg
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SILIKOMART145
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa ROSA 145 36.217.87.0065 Silikomart
Forma silikonowa w kształcie róży na 6 mono-porcji.
Indeks: FOODCOLOURS165
Marka: FOOD COLOURS
op. 1.0 kg BIEL TYTANOWA (E171) FOOD COLOURS DO BARWIENIA ELEMWNTÓW DEKORACJI MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ
BARWNIK NIE DO SPOŻYCIA - PRZEZNACZONY DO BARWIENIA ELEMENTÓW I DEKORACJI MAJĄCYCH KONTAKT Z ŻYWNOĄCIĄ - DWUTLENEK TYTANU (E171).
Indeks: FOODCOLOURS17
Marka: FOOD COLOURS
35g Barwnik naturalny JAGODOWY do Czekolady CHOCO-110 Food Colours
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TRAGACANTO substancja zagęszczająca guma tragakantowa 58050070 Sosa
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa
Indeks: SOSA287
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA MEDIUM RAPID SET pektyna (HM) pozyskiwana ze skórki owoców cytrusowych 58030003 Sosa
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
750g GELATINA DE BOVI Żelatyna wołowa 220 BLOOM w proszku 58000001 Sosa
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
400 g ULTRATEX 3 ESPESANTE 58050086 SOSA INGREDIENTS modyfikowana skrobia z tapioki - substancja zagęszczająca
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
500g FRUIT PECTIN NH pektyna owocowa amidowana 58030000 Sosa
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
25g GUMA ARABSKA (E414) guma pochodzenia roślinnego K-150 Food Colours
Indeks: SOSA510
Marka: Sosa Ingredients
500g GELCREM FRED Modyfikowana skrobia ziemniaczana 58050026 Sosa
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
500g GLUCONOLACTAT Glukonian wapnia i Mleczan wapnia 58050033 Sosa
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
200 ml GELATINA SPRAY transparentny spray nabłyszczający 23239 Modecor
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg SUCRO EMUL (E473) 39034 SOSA INGREDIENTS substancja emulgująca estry sacharozy i kwasów tłuszczowych
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
1kg AGAR HISZPAŃSKI 850 roślinna substancja żelująca (E406) Jar
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.