Indeks: LCTRADE23
Folia Rantowa 60mmx100m PRZEZROCZYSTA bez nadruku
Folia rantowa bez nadruku 60 mm szerokości.
Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.
Skład: pektyna E440, sacharoza
Produkt polski.
Sposób zastosowania:
1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼ szklanki wody i zagotować.
2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Indeks: LCTRADE23
Folia rantowa bez nadruku 60 mm szerokości.
Indeks: BALDINI09
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: THERMOHAUSER507
Marka: THERMOHAUSER
Niezbędny element wyposażenia każdej domowej i profesjonalnej pracowni cukierniczej. Obrotowa patera na nóżce znacznie ułatwia dekorowanie i serwowanie wyrobów. Idealnie sprawdzi się podczas dekorowania tortów.
Indeks: PERNIGOTTI97/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SEMPRE296(1)
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Zagęszcza i stabilizuje, dubrze rozpuszcza się w wodzie.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.