• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex

1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex

NATUREX01/2(1)
175,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.

Skład: pektyna E440, sacharoza

Produkt polski.

Sposób zastosowania:

1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼  szklanki wody i zagotować.

2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

Szczegóły produktu
NATUREX01/2(1)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE