1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex

Indeks: NATUREX01/2(1)
Marka:
189,00 zł (23% VAT)
18,90 zł / 100 g

153,66 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 19 szt.

Opis produktu

Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.

Skład: pektyna E440, sacharoza

Produkt polski.

Sposób zastosowania:

1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼  szklanki wody i zagotować.

2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

Szczegóły produktu