
Indeks: BARIMA98
Marka: BARBARA LUIJCKX
42 szt. ZŁOTA FALA dekoracja wykonana z czekolady deserowej dł. 65 mm 33202 Barbara Decor
2,65 zł / 1 szt.
Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.
Skład: pektyna E440, sacharoza
Produkt polski.
Sposób zastosowania:
1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼ szklanki wody i zagotować.
2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Indeks: BARIMA98
Marka: BARBARA LUIJCKX
Indeks: NOVACART112
Marka: NOVACART
Indeks: PAVONI307
Marka: PAVONI ITALIA
Zestaw stalowych wykrojników do ciasta i dekoracji z mas cukierniczych. Idealne do wykrawania elementów nowoczesnych deserów i monoporcji.
Indeks: MIRAN29
Marka: MIRAN
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.