
Indeks: NOVACART40
Marka: NOVACART
2000 szt. PAPILOTKA 10OV OWALNA BIAŁA NOVACART papilotki owalne 28 x 62 mm
0,04 zł / 1 szt.
Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.
Skład: pektyna E440, sacharoza
Produkt polski.
Sposób zastosowania:
1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼ szklanki wody i zagotować.
2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Indeks: NOVACART40
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART136
Marka: PAPILART
Indeks: THERMOHAUSER403
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SEMPRE07
Marka: SEMPRE
Dekoracyjna posypka czekoladowa w formie drobnych wiórków o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.