Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex
  • 1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex

1 kg Pektyna cytrusowo-jabłkowa amidowana NECJ-A2 Naturex

NATUREX01/2(1)
159,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Pektyna jest jedną z substancji żelujących stosowanych najczęściej do zagęszczania owoców, dlatego tez używa jej się do wyrobu dżemów i konfitur.

Skład: pektyna E440, sacharoza

Produkt polski.

Sposób zastosowania:

1. Przygotować 1 kg owoców oraz 0,5 kg cukru. Do przygotowywanych owoców wlać ok. ¼  szklanki wody i zagotować.

2. 16g pektyny wymieszać ze szklanką cukru. Stopniowo wsypać do gotujących się owoców. Mieszając gotować ok. 5 min.

3. Wsypać pozostałą ilość cukru. Nie przerywać gotowania. Gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać ½ łyżeczki kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Wymieszać.

4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.

Szczegóły produktu
NATUREX01/2(1)
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 434,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie